NOBILO OTKRIO NEŠTO ŠTO BI MNOGE MOGLO DOVESTI U PROBLEME: ‘Sadržaj Horvatovog mobitela mogao bi biti kompromitirajući’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Odvjetnik Anto Nobilo komentirao je ispitivanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek pred saborskim Nacionalnim vijećem za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

O eventualnim pritiscima na glavnu državnu odvjetnicu Anto Nobilo je rekao: “Složio bih se s tim i dodao da jedini koji ima moć prema Zlati Hrvoj-Šipek je premijer, svi ostali nemaju moć i neutralni su. Zahtjevom da mediji ne propituju njen rad želi napraviti staklenu kugu oko sebe da bi bili nedodirljivi. Ne postoji efikasna kontrola nad radom DORH-a, u njihovim rukama su sudbine ljudi, njihov rad treba propitivati”, kazao je za N1.

Anto Nobilo danas je otkrio detalj istrage nakon pitanja što se događa s  Borisom Miloševićem.

“Moj klijent Milošević nije dao izjavu, nije saslušan, ne znam što se događa u predmetu. Zadnje što znam da je zapelo s otvaranjem mobitela bivšeg ministra Horvata, imao je kompliciranu šifru, a postoje glasine da je sadržaj mobitela kompromitantan za neke na visokim pozicijama, ali to su samo glasine”, rekao je gostujući na N1.

Nobilo ne smatra da DORH ništa ne radi:



“DORH u prosjeku radi, nije to visoka kvaliteta, ali ne može se reći da ne rade. Kad dođemo do velikih predmeta, tu se malo pogube. S jedne strane mislim da nemaju dovoljno obrazovanja vezano uz financije i biznis, a i postoji utjecaj prema kome se ide. Što se tiče Todorića, optužnica je povučena bez razloga. Sve su prebacili da bi glavna odvjetnica spasila svoju funkciju.”

Prokomentirao je i optužnicu iz Srbije:

“O činjenicama ne znam, ali sam rekao da je trebalo istražiti. Granić je priznao da je hrvatski avion tukao po koloni, izmiješanoj… ali imamo civilne žrtve, to je dovoljno za istragu. To su trebali prije 27 godina, ali nisam svjedok je li se tamo dogodio zločin ili ne.

Najgora je stvar ignorirati. U Srbiji će se, ako postoji optužnica, odvijati sudski proces bez obzira prihvaćali mi to ili ne. Trebala bi politika dogovoriti, a onda DORH zatražiti preuzimanje postupka u Hrvatsku. Optužnica još nema pravnu snagu, taj cijeli slučaj se može ustupiti Hrvatskoj da mi utvrdimo što ima u tom predmetu. U Haagu postoji baza podataka kojom se služe sva državna odvjetništva. Haag je uzimao zločine koje može povezati s vrhom zapovjedne odgovornosti.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI