NOBILO ‘UDARIO’ PO HRVOJ ŠIPEK! ‘Ona je lažljivica, ni saboru ni odboru nije govorila istinu, potpuno je kompromitirana’

Petar Glebov/PIXSELL

Glavna državna odvjetnica ne želi pred kamere, a ostavka joj očito nije na pameti. Posebno nakon izvješća kojeg je iznijela pred saborom i kojeg će čini se podržati vladajuća većina.

No DORH kreće u nadzor cijele državnoodvjetničke uprave USKOK-a, na čelu te uprave je Vanja Marušić, čija pozicija još nije sigurna i cijela situacija još nije gotova.

Na cijelu situaciju blagonaklono ne gleda ni odvjetnik Anto Nobilo.

Odvjetnik Nobilo kaže da nema govora o ozbiljnom poslu.

“Glavna državna odvjetnica u svom uredu ima odsjek nadzora, nismo mogli očekivati drugi rezultat nego ovaj izvještaj kakav  smo dobili. Trebalo je bar prividno stvoriti dobar zaključak o radu DORH-a. Kako bi i Saboru mogli potvrditi da je izvještaj za prošlu bio dobar i da odbiju zahtjev opozicije za smjenu državne odvjetnice, ali ako se bolje pogleda, izvještaj potpuno kompromitira glavnu državnu odvjetnicu. Lagala je na onoj horor tiskovnoj konferenciji, lagala je na odboru i u Saboru”, rekao je odvjetnik Nobilo.



Ne može je opravdati ni to da nije vidjela izvide, tvrdi Nobilo.

“Ne može. Direktno joj se referiralo i očito je zatražila pismeno izvješće, jer ga je dobila. Osim toga, još važnije je vidjeti slijed događaja, da je 2020. donesena samostalna odluka da nema elemenata nikakvog kaznenog dijela protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Nakon toga taj predmet odlazi uz arhivu, nitko ništa na njemu ne radi, nakon 6 mjeseci dolazi novi odvjetnik i oni imaju njemu potrebu referirati. Iz toga zaključujem da nisu bili sugurin u pravnu odluku već da je bila politička”, govori Nobilo.

Nitko i ništa ne nadzire rad same glavne državne odvjetnice. To je popriličan problem.

“Nema tijela koje bi je moglo nadzirati. Imamo sustav da joj moramo vjerovati, zato mora biti neprikosnoveni moralni stručni kadar. Ja sam siguran da idete ispitivati javno mijenje danas da se Šipek i DORH-u ne vjeruje”, zaključio je odvjetnik Anto Nobilo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI