NOGALO BI SE HTIO SASTATI S TOMAŠEVIĆEM: ‘Puno bih mu rekao što se događalo u bolnici. Umoran sam od borbe, ali moram se prijaviti’

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Smijenjeni ravnatelj zagrebačke bolnice Srebrnjak Boro Nogalo kazao je da će se javiti na novi natječaj za ravnatelja te ustanove.

Dodao je i da je veliki problem što politika imenuje ravnatelje bolnice.

“U Zagrebu je vladajuća garnitura bila gradonačelnik Bandić, ali on je bio povezan, on je bio možda marioneta tih struktura, akademskih, investicijskih, građevinskih, svih tih lobija koji su htjeli nešto ušićariti na račun tih 60 milijuna.

To nije slučajno, to nije briga za djecu, za budućnost ovog naroda. Kad sam vidio kud sve to ide, odlučio sam se žrtvovati i boriti se, jako puno podataka davao sam svim institucijama za istraživanje i to je rezultiralo time da sam dobio dvije priče. Očito je bahata priča loše pravno pripremljena pa sam dobio dvije presude. Onda se dogodilo da je pola Upravnog vijeća osumnjičeno od strane DORH-a. Nisam bitan ja, nego te strukture, te duboke strukture”, kazao je Nogalo za N1.

Nedavno je rekao da bi se htio sastati s novim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, ali Tomašević je rekao da se ne misli sastajati s kandidatima za ravnatelja bolnice.



“Dobro je da je Tomašević shvatio da staro Upravno vijeće ne može funkcionirati, ostao je jedino ovaj Novak od strane Beroša, iako mi to nije jasno. Mislim da su postavljeni kompetentni ljudi. Da sam se mogao sastati s Tomaševićem, puno bih mu rekao, što se događalo u kakvoj situaciji je bolnica, preko 70 milijuna kuna u minusu, rekao bih mu da je bolnica definitivno pred bankrotom, rekao bih da dvije osobe iz Ureda za zdravstvo, zadužene za bolnice, rekao bih mu da su bile lijeva i desna ruke Stavljenić-Rukavine i one jako loše djeluju na Upravno vijeće, dezinformiraju, pričaju priče.

Ja sam danas miran čovjek. Moja moralna bitka je dobivena. Što se tiče kandidature, malo sam sada i umoran od te cijele borbe, vjetrenjača… Ali moram se prijaviti jer to na kraju i javnost hoće. Sad je to na drugima, hoću li biti izabran, mislim da sam sposoban, a hoće li to valorizirati Upravno vijeće, vidjet ćemo”, kazao je Nogalo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI