NOVA KARIJERA BIVŠE PREDSJEDNICE: Grabar-Kitarović dolazi na važno mjesto u provedbi sljedećih Olimpijskih igara

Instagram

Nakon što je jedan mandat odradila kao predsjednica države, Kolinda Grabar-Kitarović sada postaje predsjednica Povjerenstva budućeg domaćina za Olimpijske igre.

Na tu poziciju imenovana je od strane Međunarodnog olimpijskog odbora, a ondje će imati ključnu ulogu za istraživanje, stvaranje i nadzor interesa budućeg domaćina Olimpijskih igara i Ljetnih olimpijskih igara mladih.

Dosadašnja predsjednica Kristin Kloster Aasen podnijela je ostavku nakon njezina izbora u Izvršni odbor (EB) jer niti jedan član Izbornog odbora ne može raditi u budućim komisijama domaćina (za Olimpijske igre i Olimpijske zimske igre), kako bi se osiguralo šire sudjelovanje Sjednice MOO-a u postupku odabira, javlja Olimpyc.com.

Novi pristup izboru olimpijskih domaćina fleksibilniji je, a MOO radi s potencijalnim domaćinima na optimizaciji svojih olimpijskih projekata i usklađivanju s dugoročnim planovima društvenog i gospodarskog razvoja u korist njihovih zajednica. Kao rezultat toga, postoji nezabilježen interes brojnih zemalja na različitim kontinentima za domaćinstvo budućih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

”Povjerenstva budućih domaćina imaju važnu ulogu u oblikovanju budućnosti Olimpijskog pokreta. Kolinda Grabar-Kitarović donijet će bogate i raznolike vještine i iskustvo, uključujući ono na najvišim razinama vlasti i međunarodnim odnosima. Kao članica istog povjerenstva, već je pridonijela uspješnom provođenju prvih izbora prema novom pristupu i odabiru olimpijskih i paraolimpijskih domaćina, tijekom odabira Brisbanea 2032.”, rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.



”Zahvalna sam na ovoj prilici za suradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima, što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, sudjelovanje u sportu i uključivanje. To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmjeravanja Olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s ​​kojima se susreću nadolazeći domaćini, poput klimatskih promjena”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI