NOVA KRIZA! VUČIĆ SE ODMAH BRANI: ‘Optužen sam da sam izvršio državni udar!’. Crnogorski premijer šokirao vrh SPC-a!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je na sjednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke rekao kako je na njegov račun stigla ozbiljna optužba.

“Jutros sam optužen da sam izvršio državni udar u Crnoj Gori, zato što je netko nešto rekao s vladikama tko će biti mitropolit”, rekao je Vučić.

Dodaje, nije ni znao da neki posjećuju srpskog patrijarha i napomenuo da nije rekao tko bi trebao biti mitropolit, već oni.


“Srbija uvijek mora biti kriva jer pita za prava svojih građana u Crnoj Gori. Kako je moguće da 24 posto Albanaca u Sjevernoj Makedoniji ima više prava nego 29 posto Srba u Crnoj Gori. E onda je – skratite ga za glavu, on je zlikovac”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji nije htio potpisati Temeljni ugovor sa SPC-om u Beogradu, optužio je u petak kasno navečer koalicijske partnere, čelnike prosrpskog Demokratskog fronta, da žele srušiti njegovu vladu.Krivokapić je bio u posjetu Beogradskoj patrijaršiji Srpske Pravoslavne Crkve (SPC) u četvrtak navečer. Tamo je u tijeku crkveni Sabor na kojem bi nakon smrti mitropolita Amfilohija trebao biti izabran novi čelnik SPC-a u Crnoj Gori. Političke stranke bliske SPC-u počele su borbu za naklonost Crkve čiji je utjecaj, pokazalo se, bio presudan za opredjeljenje prosrpskih birača u Crnoj Gori.

Krivokapić kaže, Temeljni ugovor treba biti potpisan u Crnoj Gori, a prethodno ga mora odobriti vlada u Podgorici. Dodao je i da je u Beograd članovima Sabora SPC-a došao reći da ‘vjerujući narod Crne Gore za mitropolita (crnogorsko-primorskog) želi vladiku Joanikija’.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije blizak je premijeru Krivokapiću, a znao je i kritizirati pojedine političke poteze Demokratskog fronta (DF) koji je blizak Aleksandru Vučiću, a nagađa se da bi zbog toga DF radije prihvatio neko drugo rješenje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI