NOVA VELIKA AKCIJA USKOKA: Među uhićenima je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i Bandićeva suradnica

Igor Kralj/PIXSELL

U tijeku je velika akcija policije i USKOK-a, a policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a pokucala na vrata više osoba na području Zagreba.

Iz Ureda gradonačelnika poslali su priopćenje.

“Jutros u 6 su službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija, te kako će se i dalje zalagati za trasparetnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava”, navode u priopćenju.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.



Među uhićenima je nekoliko poznatih osoba. Kako se neslužbeno doznaje, uhićen je Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a. Kako 24sata neslužbeno doznaje također su uhićeni Zdravko Krajina, Jelena Čeklić, Andreja Šulentić (Bandićeva voditeljica stručne službe gradonačelnika), Denis Mohenski (poznat pod nadimkom ‘Kralj Adventa’) i Vladimir Džaja (Bandićev vozač). Svi su povezani s aferom Advent o kojoj su 24sata ranije izvještavali.

Podsjetimo, kriminalisti iz Policijskoga nacionalnoga Uskoka (PNUSKOK) 17. lipnja su u koordinaciji s Uskokom na području Zagreba uhitili više osoba zbog sumnji na gospodarski kriminal povezan s Gradskim stambeno-​komunalno gospodarstvom (GSKG), tvrtkom za upravljanjem stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkoga holdinga.

Okončano je time kriminalističko istraživanje koje je trajalo više od godinu i pol. Tijekom akcije uhićene su četiri osobe, a među njima i Neven Blažević, šef Dispečerskog centra za hitne popravke u Sektoru tehničkih poslova pri GSKG-u.

Osim njega uhićena su još tri poduzetnika, odnosno vlasnika tri građevinske tvrtke koje su poslovale s GSKG-om. Sumnjiče se za više djela iz područja gospodarskog kriminaliteta. Navodno je riječ o primanju i davanju mita, jer se Blažević, kako se neslužbeno doznaje, sumnjiči da je tražio određeni postotak.

Spominje se 10 posto od vrijednosti radova koji su se izvodili. Među građevinskim radovima su i sanacije dimnjaka i krovišta nakon potresa.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI