NOVAC JE OSIGURAN IZ EU FONDOVA: Gradit će se nova moderna Zarazna bolnica, trebala bi imati do 15 tisuća četvornih metara

Renoviranje dnevnih bolnica zagrebačke Zarazne bolnice počinje 2022. godine, a planira se i izgradnja nove, modularne zgrade s dodatnim izolacijskim jedinicama, piše Večernji list.

“Veliki su planovi za izgradnju nove, moderne bolnice, za čiju će realizaciju prema programskoj studiji trebati oko četiri do pet godina. Trebala bi imati do 15 tisuća četvornih metara površine, a u planu je znatno povećanje kapaciteta Klinike. Preko Fonda za nacionalnu obnovu i razvoj i dijelom preko Svjetske banke imamo osigurana sredstva kojima ćemo u centralnom dijelu klinike izgraditi jednu novu, suvremenu zgradu Infektivne klinike za odrasle i djecu. Vrijednost je oko 350 milijuna kuna za centralnu zgradu koja bi se čitava sastojala od izolacijskih jedinica i u njoj bi bio najveći dio Infektologije, dječje i odrasle Intenzivne te nova Radiologija”, rekla je ravnateljica Klinike Alemka Markotić.

Neke stare postojeće zgrade morat će proći veću rekonstrukciju. Projekt će ići sporije i zbog toga što su dva velika potresa zaposlila sve kapacitete u građevinskoj struci. Uz to već je u izvedbi projekt dnevnih bolnica te se jedna kompletna zgrada renovira, također sredstvima iz europskih fondova. Vrijednost je 50 milijuna kuna.


Riječ je o bespovratnim sredstvima za projekt “Ulaganje u učinkovitost i pristupačnost dnevne bolnice Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’”. Financira ga EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama”.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI