NOVAKOVIĆ OTKRILA DA IM JE MARIĆ DOSTAVIO IME PRIJATELJA NA ČIJOJ JE JAHTI LJETOVAO: ‘Radi transparentnosti je to trebao napraviti odmah’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković govorila je o pokretanje postupka protiv ministra financija Zdravka Marića.

“Danas smo trebali imati radni sastanak i odlučiti o otvaranju predmeta. Međutim, Povjerenstvo je jučer zaprimilo prijavu vezano uz ljetovanje ministra financija, predmet je otvoren, danas ćemo se naći u ukupnom sastavu i vidjeti što sve treba tražiti i što ćemo sve istraživati”, rekla je Novaković.

“S otvaranjem predmeta dobijamo mogućnost da uopće istražujemo. Ministar je jučer popodne dostavio ime osobe i mi ćemo sad vidjeti u svim kontekstima u kojima možemo istražiti je li bilo poslovnih odluka, odnosa, odlučivanja i slično”, dodaje.

Ističe da se istraga odnosi na razdoblje u kojem je Marić počeo obavljati funkciju ministra financija te dodaje da će se istražiti i poslovno povezane tvrtke.

Smatra da im je Marić odmah trebao dostaviti ime prijatelja na čijoj je jahti ljetovao, ali je to tek učinio jučer popodne nakon medijskih pritisaka.



“Radi transparentnosti je to trebao napraviti, zanimanje javnosti je bilo veliko, na njega se može utjecati s obzirom na funkciju i odmah je mogao reći o kome se radi. Skrivanjem podataka govorite da nešto nije u redu, transparentnost je za dužnosnike nužna,” kaže Novaković za N1.

Autor: A. F.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI