NOVI BRITANSKI PREMIJER NE ODUSTAJE OD TRADICIJE: Rishi Sunak će se s obitelji useliti u Downing Street 10

Foto: Guliver Image/ Mark Thomas/ParsonsMedia

Nakon što je dužnost novog britanskog premijera preuzeo Rishi Sunak, u javnosti se pojavila velika znatiželja o tome gdje će on stanovati. Kako je objavila vlada, Sunak će se s obitelji useliti u ulicu Downing na broju 10. To je tradicionalna rezidencija britanskog premijera.

Nagađanja o tome počela su u utorak nakon što je Sunak sam održao svoj prvi javni govor kao premijer ispred Downing Streeta 10. To je suprotno običaju da novi premijeri ili premijerke, prve nastupe ispred rezidencije imaju s članovima obitelji.

Novi premijer i njegova supruga Akshata Murty imaju dvoje djece, a među najbogatijim su Britancima. Vlasnici su nekoliko raskošnih zdanja u Engleskoj i Londonu. Njegovo je bogatstvo procijenjeno na 730 milijuna britanskih funta odnosno 6,3 milijarde kuna.

Zbog toga su potaknuta nagađanja da se obitelj neće useliti u mnogo skromniji Downing Street. Vlada je na kraju to demantirala.

Downing Street broj 10 sjedište je britanske vlade i službena rezidencija premijera, ali nekoliko posljednjih – Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron, Theresa May i Boris Johnson, zapravo su s obiteljima živjeli u susjednoj kući, na broju 11, gdje je inače sjedište ministra financija, ali je i mnogo prostraniji stambeni prostor.No, kako je rekla glasnogovornica vlade, Sunak i njegova obitelj ne namjeravaju renovirati prostor.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI