NOVI CRO DEMOSKOP: HDZ-u ponovo pala potpora, SDP i lista Mislava Kolakušića rastu iz mjeseca u mjesec!

Goran Mehkek/Cropix

RTL Televizija danas je objavila novi CRO Demoskop, istraživanje javnog mijenja o preferencama političkih stranaka u Hrvatskoj. Da su danas izbori, pobjedu bi odnio HDZ, kojeg bi biralo 27,3 posto građana. SDP uživa potporu 25,2 posto birača, dok se na treće mjesto smjestila Nezavisna lista Mislava Kolakušića sa 6,6 posto glasova.

Na četvrtom je mjestu Most NL s 6,2 posto potpore, dok su na petom mjestu Hrvatski suverenisti sa 3,2 posto potpore.

Iza njih je HSS sa 3,1 posto potpore pa HNS sa 2 posto, potom Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti sa 1,7 posto, pa Stranka Ivana pernara sa 1,5 posto. Iza njih je Živi zid sa 1,5 posto, dok IDS uživa potporu 1,4 posto birača.

Najpozitivniji političar ovaj mjesec je premijer Andrej Plenković kojeg pozitivno ocjenjuje 11,2 posto birača. Iza njega je aktualna predsjednica s potporom od 8,7 posto. Na trećem je mjestu Zoran Milanović kojeg bira 8,3 posto birača, a na četvrtom Miroslav Škoro kojeg pozitivno ocijenjuje 7,4 posto birača.

Na listi najnegativnijih političara ponovo je prvi Andrej Plenković, a negativno ga ocijenjuje 21,1 posto građana RH. Iza njega je Milanović sa 14,5 posto, potom Kolinda sa 9,6 postu, dok je na četvrtom mjestu Milan Bandić sa 5 posto.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI