Novi detalji napada u Londonu: Terorist Khalid Masood imao nekoliko tajnih identiteta

IHA.com

Mark Rowley, vođa nacionalne sigurnosti u borbi protiv terorizma, rekao je da su bila dva značajna uhićenja preko noći.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Londonu, a Britanac Khalid Masood proglašen teroristom koji je izvršio napad u centru Londona.

Masood je rođen kao Adrian Russell Ajao u Kentu, a iz britanske policije navode da je imao nekoliko tajnih identiteta.

Mark Rowley, vođa nacionalne sigurnosti u borbi protiv terorizma, rekao je da su bila dva značajna uhićenja preko noći. Među uhićenima je 39-godišnja žena uhićena sinoć u istočnom Londonu zbog sumnje da je pripremala terorističke napade, priopćila je policija.

Policija je u Velikoj Britaniji već upala na adrese u vezi s terorističkim napadom u centru Londona  “povezane s istragom” i priopćila da je u njima  boravio 52-godišnji Britanac Khalid Masood. Uhićenja su izvršena u Londonu i Birminghamu, a domovi su također pretreseni u Brightonu i Carmarthenshire, u Južnom Velsu.

Šest osoba – dvije žene i četiri muškarca, u rasponu dobi od 21. do 28. godina uhapšene su na dvije adrese u Birminghamu, gradu u centralnoj Engleskoj. Šest su zadržani u protivoru pod sumnjom da su pripremali terorističke napade.



Još jedan čovjek, 58, također je uhićen jutros na drugoj adresi u Birminghamu.

Policija vjeruje da je Masood automobil kojim je izvršio napad iznajmio početkom tjednau sjevernom Birminghamu. Rekao je da radi kao “profesor”, a BBC ističe da do sada nisu uspjeli dobiti službenu potvrdu da je nekada radio kao kvalificirani nastavnik u nekoj školi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI