NOVI DETALJI O SLUČAJU S NIGERIJSKIM STUDENTIMA: Žele podnijeti zahtjev za azil u Hrvatskoj

Screenshot

Policija se sinoć ponovno oglasila o dvojici nigerijskih studenata koji su došli na stolnotenisko natjecanje u Pulu, a završili u Bosni i Hercegovini, pa za protjerivanje optužili hrvatsku policiju.

U ime policije nove informacije, ali i sumnje na račun namjera Nigerijaca kada je riječ o njihovom dolasku u Hrvatsku iznio je načelnik MUP-ove Uprave za granicu Zoran Ničeno, javlja Dnevnik.hr “Oštro odbacujemo njihove navode kako su 17. ovog mjeseca bili zatečeni negdje u Zagrebu, izvučeni iz tramvaja te zbog nerazumijevanja jezika ili ne znam čega bili prebačeni u Bosnu”, navodi Ničeno. Na koji način su došli do BiH još se istražuje. No u Bosni su im, tvrdi načelnik Ničeno, ponudili povratak kući u Nigeriju. “Oni su to odbili i prema našim saznanjima žele se vratiti u Hrvatsku da bi podnijeli zahtjev za azil. Istražuju se mogućnosti njihova kontakta s krijumčarima. Imamo neka saznanja”, rekao je Ničeno.

Čelnik odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić od MUP-a traži očitovanje “To potiče sumnju na mogućnost da je istina ono što stalno govorimo, a to je da se obeshrabrivanje ili odvraćanje događa u dubini teritorija, da ljudi koji čak dođu na sportska natjecanja riskiraju da možda mogu biti ubačeni u kombi i vraćeni nazad u BIH. Međutim, ja bih se suzdržao u ovom trenutku od komentara dok ne dobijem očitovanje od strane MUP-a”, kazao je Ostojić.

Sve ovo naljutilo je i pulskog gradonačelnika Borisa Miletića “Hrvatska je zemlja koja se voli pohvaliti svojom gostoljubivosti. Međutim, mislim da ovaj način postupanja prema dvojici nigerijskih studenata… Teško mi je zamisliti da tako bude samo zbog boje kože”, navodi Miletić.

Policija je obavila razgovor s organizatorima natjecanja “Četvorica njih su nastupali na tom natjecanju i idikativno je da sa sobom nisu imali rekete. Izgubili su sve mečeve koje su igrali. Bili su neuobičajeno slabi za natjecatelje za koje su se predstavljali”, navodi načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI