NOVI MIGOVI RASPLAKALI VUČIĆA: ‘Tko pomisli da mu je Srbija laka meta-naići će na žestok otpor’

„Prvi put smo vidjeli snažna krila Srbije, prva dva, primljena danas u operativnu upotrebu, koje smo dobili iz Rusije. Na još šest MIG-ova 29 rade srpski i ruski stručnjaci i po prvi put ćemo na paradi izaći sa osam MIG-ova 29, a imamo mi i tri MIG-a 21. Ja sam skoro zaplakao kada sam ih maloprije vidio i čuo“, tradicionalno uvjerljiv bio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je u utorak na aerodromu u Batajnici pokraj Beograda prisustvovao svečanom prijemu dva obnovljena MIG-a 29, koje je Srbija kupila od Rusije.

 

Vučićev govor značajan je jer je potvrdio da se Srbija ubrzano naoružava, a velik dio novog oružja pokazat će na velikoj vojnoj paradi 11. studenog u Beogradu, na koju dolazi i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Prema Vučićevim riječima, Srbija danas ima tri MIG-a 29, ali za dva mjeseca biti će ih puno više.



“Imati ćemo devet. Najmanje osam će letjeti početkom studenoga na velikom mitingu koji organiziramo. Time pokazujemo koliko je Srbija ojačala i napredovala”, kazao je Vučić i dodao da u roku od 12 – 14 mjeseci stižu i najbolji borbeni helikopteri.

On je, nakon pokazne vježbe gađanja iz streljačkog naoružanja na poligonu u vojvođanskom mestu Nikinci, rekao da će Srbija nabaviti devet novih “Airbusovih” helikoptera H145M, ali i još tri Mi-17 i četiri Mi-35 borbena helikoptera. Predsjednik Srbije je najavio da će u ovoj godini u vojsku biti uloženo više od milijardu eura, što je, kako tvrdi, najviše u regiji, ako se izuzme Rumunjska.

„Tko pomisli da mu je Srbija laka meta taj će progutati knedlu i vidjeti da će naići na žestok otpor. Upravo zato ćemo ovakve vježbe imati mnogo češće, na to će se svi morati naviknuti”, rekao je Vučić, ne precizirajući tko su to „svi“, ali prilično je sigurno kako je ova poruka adresirana i u smjeru Hrvatske.

Inače, remont i modernizacija svih deset “migova 29” službeno, koštaju 185 milijuna eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI