Novi ministar pravosuđa bit će zaboravljeni ministar iz Vlade Jadranke Kosor!

U siječnju 2008. imenovan je za državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa i s te dužnosti dolazi na ministarski položaj

Ime Dražena Bošnjakovića moglo se ovih dana neslužbeno čuti u kontekstu potencijalnog novog-starog ministra pravosuđa, nakon što je ta ministarska fotelja ostala prazna kad je s nje smijenjen Mostov Ante Šprlje. Bošnjaković je funkciju ministra pravosuđa svojevremeno obavljao u mandatu Jadranke Kosor.

Bošnjaković je osobno u četvrtak navečer potvrdio  da je predložen za novog ministra pravosuđa u Vladi RH  za Hrvatsku televiziju, dodavši kako u petak treba krenuti saborska procedura.

 “Predložen jesam, a sutra treba krenuti procedura, pa ću vidjeti kako ću proći”, rekao je Bošnjaković u izravnom uključenju u emisiju Otvoreno HTV-a ispred Središnjice HDZ-a, gdje je u četvrtak navečer održana sjednica Predsjedništva HDZ-a.

 O ostalim novim ministrima u Vladi nije htio detaljnije govoriti

>>> PLENKOVIĆ PRELOMIO: Objavio imena novih ministara, evo tko je ‘žrtvovan’



Gospodin Dražen Bošnjaković nije bilo tko. Po struci je pravnik, a od 1993. do 1997. radio je kao tajnik Sisačko-moslovačke županije, a potom otvara odvjetnički ured u Ivanić Gradu. Bio je saborski deputat od 2003. do 2008., pa od 2008. do 2010. državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, a od 2010. do 2011. glavom i bradom i sam ministar pravosuđa. Vodio je on i saborski Odbor za Ustav i zakonodavstvo.

Na parlamentarnim izborima 2003. izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru na listi HDZ-a, a saborski je mandat osvojio i na izborima 2007. Bio je predsjednik saborskih odbora za Ustav i za zakonodavstvo.

Član je Središnjeg odbora HDZ-a, a 2008. izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije.

U siječnju 2008. imenovan je za državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa i s te dužnosti dolazi na ministarski položaj, na kojemu će naslijediti Ivana Šimonovića koji odlazi na funkciju pomoćnika glavnog tajnika UN-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI