NOVI POTRES: Ovaj put epicentar mu je bio u Dalmatinskoj zagori, osjetio se i BiH

Foto: EMSC

Potres jačine 3.3 po Richteru zatresao je oko 8.30 sati područje Dalmatinske zagore. Udario je 44 km od Splita i osjetio se i u Dalmaciji, javio je EMSC.

“Trajalo je nekoliko sekundi i jako je zatreslo”, jedno je od svjedočanstva s tog područja.

“Danas, 17. kolovoza 2021. godine u 8 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Dolića Drage, 13 km SZ od Imotskog. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice”, objavila je Seizmološka služba.

To je još samo jedan u nizu potresa koji su pogodili ovo područje. Naime, u posljednja 53 sata, ovo je osmi potres koji se osjetio u Hrvatskoj.

Noćas je oko 2 sata središnju Hrvatsku zatreslo 4.2 po Richteru, a nakon toga i 2.8. Seizmolozi ne isključuju daljnja podrhtavanja.

“Naknadni potresi mogući su i do godinu, dvije nakon onog najjačeg koji je Baniju pogodio u prosincu prošle godine”, rekli je seizmologinja Ines Ivančić.

Seizmolog Tomislav Fiket izjavio je za HRT kako su nakon noćašnjeg potresa kraj Petrinje – s obzirom na njegovu jačinu – moguća naknadna podrhtavanja tla.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI