NOVI REZULTATI CRO DEMOSKOPA: Milanović i dalje najpozitivniji političar, Plenković ostaje najnegativniji

Kako prenosi RTL, rezultati ovomjesečnog CRO Demoskopa pokazuju kako je predsjednik Zoran Milanović i dalje najpozitivniji političar, iako mu rejting pada. Na drugom mjestu nalazi se premijer Andrej Plenković.

Vladajući HDZ bira najviše ispitanika, više od četvrtine (25,4 posto, a u ožujku imali 25,2 posto). Slijedi SDP. Platforma MOŽEMO! proteklih je pet mjeseci bilježila pad rejtinga, sada blago rastu i ostaju treća snaga s gotovo 13 posto (12,5 posto u ožujku). MOST je rastao na krilima referendumskih inicijativa ali posljednjih mjeseci rejting im pada. Sada je nešto iznad 10 posto (imali 10,6 posto u ožujku).

Značajniji pad vidljiv je kod Domovinskog pokreta kojeg vodi vukovarski gradonačelnik, imaju oko 5 posto (imali 6,3 posto u ožujku).

Od ožujka prošle godine predsjednik Milanović je najpozitivniji političar, na toj poziciji je i sada, iako mu rejting pada. 22 posto u travnju ga smatra najpozitivcem (23 posto u ožujku). Rejting pada i njegovu najvećem rivalu premijeru Plenkoviću koji je na 15,5 ali i on je zadržao srebro na ovoj ljestvici (imao 16,1 posto u ožujku). Daleko od vodećeg dvojca u državi, koji doduše jedva razgovaraju, je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević s 5,5 posto (imao 4,9 posto u ožujku).

Slijedi ministar financija Zdravko Marić (u travnju na 2,8 posto, u ožujku na 2,5 posto), pa Sandra Benčić (u travnju 2 posto, u ožujku 1,9 posto), onda Marija Selak Raspudić (u travnju na 1,4 posto, u ožujku 0,5 posto), pa Božo Petrov (u travnju 1,3 posto, u ožujku 1,1 posto).



Splitski gradonačelnik Ivica Puljak koji je dao ostavku, i odmah krenuo u kampanju za istu poziciju, je na 1,1 posto (0,2 posto u ožujku). Još niže su dva SDP-ovca: Peđa Grbin (1 posto u travnju, 1,3 posto u ožujku) i Arsen Bauk (1 posto u travnju, 0,6 posto u ožujku). Nitko je tražen i u travnju.

Vrh neprestižne ljestvice drži isti duo, ali obrnutim rasporedom. Prvi izbor i u travnju je premijer Plenković kojeg gotovo 28 posto smatra najnegativnijim političarom (28,5 posto u ožujku). Drugi izbor je predsjednik Republike s gotovo 18 posto (19,5 posto u ožujku) pa ponovno Milorad Pupovac (3,3 posto u travnju, 3,7 posto u ožujku), a onda i ministar zdravstva Vili Beroš (2,9 posto u travnju, 0,4 posto u ožujku).

I Beroš, a posebno Mario Banožić (2,8 posto u travnju, 1,2 posto u ožujku) koji je sljedeći, mogli bi napustiti Vladu jer je premijer znamo najavio rekonstrukciju oko koje se očito i sam lomi. Slijedi Tomislav Tomašević (2,4 posto u travnju, 0,5 posto u ožujku), pa Zlatko Hasanbegović (1,8 posto u travnju, 2 posto u ožujku), a onda i još jedan ministar – Tomislav Ćorić koji je navodno i ponudio Plenkoviću odlazak iz Vlade (1,6 posto u travnju, 1,1 posto u ožujku).

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI