NOVI ŠEF ZAGREBAČKOG SDP-a UDARIO PO KOALICIJSKOM PARTNERU: Zamjera im ukidanje mjere roditelj odgojitelj

Foto: DAVORIN VIŠNJIĆ/PIXSELL

Viktor Gotovac postao je u subotu novi šef zagrebačkog SDP-a. Odmah je najavio da će vratiti Titov trg, ali i da će neku gradsku lokaciju imenovati po ubijenoj djevojčici Aleksandri Zec koju su zajedno s njezinim roditeljima likvidirali pripadnici tzv. Merčepove skupine.

Za RTL Direkt je kazao kako je Zagreb dosta zapušten te da obnova predugo stoji. Nije zadovoljan i odvozom smeća.

“Grad je i prljav, smeće se dosta ne odvozi, a meni je neprihvatljivo da bude neka isprika, da zbog toga što radnici čistoće nemaju COVID potvrde smeće stoji pa se ne prikuplja i onda ga moramo gledati. Na neki način uživati u “kantogradu” s punim kantama, ne samo s praznim”, kazao je Gotovac.

Vraćanje Trga Maršala Tita je njegovo osobno uvjerenje, a ne marketinški trik.

“Mislim da je to ono što socijal demokracija, humanizam i u konačnici antifašizam kao nešto što SDP baštini, znači. Meni je to savršeno jasno, naravno privučena je i pozornost. Ja mislim da je to dobro, dobro je da reflektori obasiju ideje koje će dolaziti iz SDP-a. Ideje koje ćemo ostvarivati, nećemo samo koristiti ovako da se uvučemo kod vas u emisiju ili neki drugi medij. Ima naravno puno drugih ideja, ima puno drugih problema, obnova, komunalna infrastruktura, Grad Zagreb je doista grad problema. Moramo to promijeniti, ali i ideologija je važna. Moramo se boriti za nešto. Ne možemo mi svi skupa te stvari samo nekako onako stavljati pod tepih. Po nečemu se razlikuje SDP od HDZ-a. Recimo ja ću sutra biti na Adolfovcu i mislim da bi bila jedna briljantna ideja i da premijer Plenković. Točno gdje će se komemorirati Aleksandru Zec i mislim da bi bilja briljantna ideja da i premijer dođe i da doista vidi. Ja mislim da ako dođe da će mu rado svi oni tamo koji će sutra govoriti objasniti.
To je jedna doista mučna sekvenca povijesti ovog grada ali ako je problem samo u Aleksandri Zec, što ja mislim da nije. Mi moramo u Zagrebu komemorirati tu građanku grada Zagreba kojoj je netko uzeo život i grad. Ali ima još 400 i više djece i još mnogo više civila po cijeloj Hrvatskoj koje netko drugi nije komemorirao i ja bih ih komemorirao odmah”.



Ponovno je komentirao odvođenje otpada. “Pa pročitali ste vjerojatno kao i ja da radnici Čistoće nemaju Covid potvrde pa eto ne mogu se prikupiti dovoljan broj radnika koji će to prikupljati. To je neprihvatljiva izlika. Znači građani grada Zagreba zbog osobnih izbora nekih zaposlenika Zagrebačkog Holdinga, Čistoće, bilo koga. Ne smiju za onu cijenu koju plaćaju za komunalne usluge, to smeće ili bilo koju komunalnu uslugu ne dobivati”, rekao je Gotovac.

Smatra da nije trebalo ukidati mjeru roditelj odgojitelj. “Ne sviđa mi se način na koji je to ukinuto. Mislim da se takve stvari ne ukidanju preko noći i da se treba ponuditi značajnije kompenzacije. Ne možemo se ponašati kao da su to neki drugi građani koji neće ostati bez nekog dohotka. Mislim da bi bilo puno praktičnije da se zaustavila primjena te mjere, a onda da se pokušalo dogovoriti s roditeljima kako da lagano prizemlje, a ne da postanu sirotinja koja neće svojoj djeci moći priuštiti da u Zagrebu budu građani”, smatra Gotovac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI