NOVI SKANDAL TRESE SLAVONIJU: Ovako izgleda ‘turističko predstavljanje Vinkovaca’ u režiji gradonačelnika Bosančića

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Oporbeni gradski vijećnik iz Vinkovaca Goran Kajkić, iz stranke Ključ Hrvatske, na svom  Facebooku je napisao da je vinkovački gradonačelnik, HDZ-ovac Ivan Bosančić, nedavno na put u Njemačku poveo 30-ak ljudi. Ne bi to bilo ništa čudno da među njima nije bilo 10 članova gradske uprave i pet tamburaša.

Taj “izlet” se dogodio prije mjesec dana, a putovali su u njemački grad Kenzingen, istaknuo je Kajkić.

Dodao je da je HDZ-ov gradonačelnik o trošku grada unajmio autobus i napunio ga “odabranom ekipom i tamburašima”.

Prema Kajkićevim riječima, u autobusu su uz gradonačelnika Bosančića bili njegov zamjenik, članovi Gradskog odbora HDZ-a, pročelnici gradskih uredskih odjela te “nekoliko rodbinski povezanih zaposlenika gradske uprave ili gradskih tvrtki, te politički koalicijski partner, a kao pratnju iznajmili su tamburaški bend”.

“Svi su oni sebi priskrbili dnevnice s javnim novcem. U ta četiri dana svaki od njih uzeo je preko 1700 kn, najam busa koštao je gotovo 30 tisuća kuna, a kao šlag na kraju poveli su i tamburaše (da ih zabavljaju u putu) koje je Bosančić platio oko 10 tisuća kuna, također vašim novcem”, napisao je Kajkić.Ujedno je dostavio dokument u kojem se navodi ukupna cijena putovanja.

Oporbeni gradski vijećnik smatra da, ako se već predstavljaju Vinkovci onda bi tu promociju trebali odraditi studenti i sportaši.

“Moj stav je da je trebalo ići samo uže vodstvo grada. Kad bi se išlo predstavljati naš grad onda bi trebali ići: deset studenata s najvećim prosjekom, deset mladih sportaša sa zapaženim rezultatima, predstavnici KUD-a Lisinski. To bi bilo tako kad bi imali poštenog i dobronamjernog gradonačelnika”, naglasio je Kajkić.

HDZ-ov gradonačelnik Bosančić rekao je Telegramu da posjeduje prepisku mailom u kojoj se vidi da ga je 65-godišnji gradonačelnik Kenzingena Matthias Guderjan molio da u Njemačku dovede i vinkovačke tamburaše. Dodao je da je Guderjan po prirodi veseljak i voli slavonsku tamburicu.

Ipak, gradonačelnik ih nije čuo jer “iz zdravstvenih razloga nije mogao biti tamo”, piše u plaćenom oglasu na jednom lokalnom vinkovačkom portalu.

Novinari Telegrama pitali su Bosančića imaju li Vinkovci i Kenzingen bilo kakvu gospodarsku suradnju, ali HDZ-ovac im je rekao da “baš i nemaju” te da je ranije, koliko zna, bilo pokušaja jednog obrtnika koji radi ograde od kovanog željeza da se plasira na tamošnje tržište.

No, Bosančić je dodao da prijateljski odnosi dva grada sežu još u vrijeme Domovinskog rata kada je Kenzingen Vinkovcima pružao izdašnu materijalnu pomoć te da već i zbog tog razloga valja održavati i njegovati prijateljske odnose s tim gradom.

Na kraju je zaključio da će izaslanstvo Kenzingena biti gosti grada na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI