NOVI ŠOK IZ SDP-A! Grbin priprema ogroman i veliki zaokret! Ovo se nije očekivalo: Sve priopćio najbližim suradnicima

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što je iz stranke izbacio nekolicinu kolega predvođenih Gordanom Marasom i profesorom Rajkom Ostojićem, predsjednik SDP-a Peđa Grbin našao se na udaru kritika. Unatoč tome, on je ostao pri svojem, premda se Maras i dalje nastoji vratiti u Partiju, predajući zahtjev za ponovnim članstvom. No, Grbin ga prema tvrdnjama upućenih nema namjeru vraćati.

Upravo suprotno, primirje koje je u stranci nastupilo Grbin je navodno odlučio okrenuti u svoju korist pa je slijedom toga nedavno nakon niza turbulencija, pa i ponuđene ostavke, okupio svoje najbliže suradnike predvođene Sinišom Hajdašem Dončićem. Na tom je skupu od svojih kolega Grbin zatražio ideje, plan i program za oporavak SDP-a, ali i za oporavak stranačke politike kojoj se po svemu sudeći sprema potpuni zaokret.

Grbinov je cilj oživjeti stranku u parlamentu, ali i medijskom prostoru pa od svojih zagrebačkih kolega očekuje da bez obzira na savezništvo sa Tomislavom Tomaševićem inzistiraju na otvaranju tema koje se odnose na obnovu Zagreba nakon potresa. Osim toga, Grbin planira fokus svoje stranke usmjeriti na radnike i borbu za radnička prava, o čemu će i sam intenzivnije progovarati u saboru, dok se među njegovim najbližim suradnicima već radi na zakonskim prijedlozima koji bi se trebali odnositi na porez na imovinu.


Šefu SDP-a su prema tvrdnjama upućenih odluke o izbacivanju teško pale, no on nije imao previše izbora, a naši sugovornici nas uvjeravaju kako je Grbin sada spreman na ozbiljnije i konkretnije političke zaokrete u kojima će se nastojati nametnuti kao istinski lider oporbe.

No, dok Grbin kuje planove o tome kako se nametnuti kao vođa oporbe u SDP-u još uvijek postoji dio kritičara koji smatraju da bi već početkom jeseni stranka trebala krenuti na nove unutarstranačke izbore, pa se u tom kontekstu spominje nekoliko intrigantnih imena među kojima se posebno ističe aktualna sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kojoj dio članstva nije naklonjen radi afera u kontekstu kojih je spominjana u medijima.Neki vjeruju kako bi za stranku bilo najbolje da je preuzme britka saborska zastupnica Sabina Glasovac, dok dio SDP-ovaca smatra da bi za socijaldemokrate bilo najbolje da ih u bolju budućnost povede nesuđena predsjednica Mirela Ahmetović koju mnogi nazivaju najvećim stranačkim osvježenjem u saborskim klupama.

Bernardić kuje paklene planove?

Ipak, baš u saborskim klupama i šefa Grbina mogli bi dočekati novi problem, izbacivanje zastupnika dovelo je do osipanja SDP-ova zastupničkog kluba, dok istovremeno u parlamentu sjede ljudi koje je na liste postavljao Grbinov prethodnik Davor Bernardić koji sanja o povratku na čelo Partije, a koji je prilično žestoko reagirao na izbacivanje njegovih unutarstranačkih kolega. Za očekivati je stoga da i Bernardić kroji plan kojim će Grbinu zagorčati život, baš kao što je ovaj život zagorčavao njemu u vrijeme dok je predsjedao najvećom oporbenom strankom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI