NOVI ŠOK IZ VLADE! PUPOVAC OPET UCIJENIO PLENKOVIĆA: Nećete vjerovati što zahtjeva! Ne sluti na dobro

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Svatko onaj tko je pomislio da se dogovorom između HDZ-a i HNS-a situacija u vladajućoj koaliciji stabilizirala taj mora da je teški naivac. Naime, nakon što je pristao na kompromis s Vrdoljakovim liberalima, priliku za sebe tu je razaznao tko drugi doli šef SDSS-a Milorad Pupovac, koji je i do sada slovio kao jedna od nezasitnijih figura hrvatske politike. Prihvaćanje predloženih modela oko kojih su se usuglasili Vrdoljak i šef Vlade Andrej Plenković saborski zastupnik srpske naconalne manjine vidio je kao priliku da se i sam očeše o proračun pa tako zahtjeva dodatna sredstva za provođenje operativnih programa za nacionalne manjine u narednoj godini.

Upravo stoga, Pupovac je podržao dogovor između zavađenih strana te se priklonio Vrdoljaku, bez kojega naravno dogovor ne bi bio moguć. No, kako to obično biva Pupovčeva potpora ima visoku cijenu pa će HDZ-ov premijer vrlo skoro doći pred novi zid, kojega mu polako, ali sigurno gradi šef SDSS-a, bez čije potpore vladajuća koalicija ne može uopće razmišljati o stabilnosti. Ne treba stoga čuditi što je nakon sastanka koalicijskih partnera upravo Pupovac u svojem obraćanju predstavnicima medija bio najzadovoojniji.

”Razgovarali smo svi po pitanju odnosa u koaliciji i dobro je da smo razgovarali, svi su tonovi bili smireni i razgovor se nastavlja bilateralno… Kao što sam jutros rekao, vjerujem da će HNS i HDZ doći do neke točke sporazuma. Govorim o političkom aspektu ove stvari, da Vlada nastavi raditi posao tako da ne ulazi u tjesnac iz kojeg ne bi mogla izaći”, izjavio je SDSS-ovac koji Plenkoviću servira novu, neizbježnu ucjenu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI