NOVI SUKOB POLICIJE I MIGRANATA U VELIKOJ KLADUŠI : ‘Hrvatska policija je jako, jako loša’

Ilustracija

Policija se sukobila sa stotinama migranata koji su pokušavali izaći iz prepunog kampa Miral u Velikoj Kladuši. Naime, migranti, kojih je trenutno oko tisuću su počeli protestirati zbog uvjeta u objektu te postupanja hrvatske policije, piše Reuters.

Policija je tijekom prosvjeda uhitila nekoliko ljudi, a o ozlijeđenima nije bilo informacija. “Hrvatska policija je jako, jako loša. Želimo da se granica otvori. Molimo, nemojte nas više udarati. Ne oduzimajte naše jakne, cipele i čarape. Oni sve oduzimaju” navodi Salam Batu, jedan od migranata u kampu.

Jedan Pakistanac je istaknuo da svi žele prema Italiji, Njemačkoj ili Francuskoj. “Ako idemo na granicu, hrvatska policija nam zapali jakne i cipele, oduzimaju mobilne telefone”, dodaje.

Oko 50.000 migranata je prošlo kroz BiH prošle godine. Oko 6000 ostalo je u BiH, a većina ih se nalazi u loše opremljenim kampovima u Velikoj Kladuši i Bihaću.
Hrvatska policija odbacuje sve optužbe za nasilje, a iz BiH su u nekoliko navrata stigle kritike i optužbe da hrvatska policija vraća migrante u BiH čak i onda kada ih nađu duboko na vlastitom teritoriju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI