NOVI UDAR NA DŽEP! Registracija vozila mogla bi poskupjeti, evo i zašto

Foto: Pixabay/Ilustracija

Registriranje automobila bi moglo poskupjeti za tridesetak kuna, s sve zbog dodatnog osiguranja od naleta na divljač, prenosi HRT.

Ministarstvo poljoprivrede nije uspjelo u prvom natječaju ugovoriti jedinstvenu policu osiguranja s osiguravajućim kućama koje smatraju da ponuđenih 40 milijuna kuna nije dovoljno za pokrivanje ukupne štete.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je drugi natječaj u kojem osigurava pedesetak milijuna kuna, a u prijelaznom periodu, dok se ne pronađe osiguravatelj, šteta od naleta na divljač financirat će se iz proračuna Ministarstva preko Hrvatskog lovačkog saveza.

“Od 1. lipnja nažalost definitivno nemamo osiguravajuće kuće koja bi kvalitetno odradila posao osiguranja jer nitko se nije prijavio na tender koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede. Imamo sada složenu situaciju, ali Hrvatski lovački savez pokušao je u suradnji i u dogovoru s Ministarstvom tu problematiku ublažiti”, rekao je Ivan Kutnjak, član Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza.

Objasnio je da će taj ugovor vrijediti privremeno, a Hrvatski lovački savez morat će zbog procjene štete od naleta na divljač angažirati sudske vještake. To će, rekao je, sigurno kod registracije vozila njegovom vlasniku podići trošak za 20-30 kuna.



Vozačima je savjetovao da oprezno i sporije voze na područjima na kojima je moguć nalet na divljač.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI