NOVI VELIKI SKANDAL U ĆORIĆEVOM MINISTARSTVU! Smije li Plenković reagirati?

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pred splitskim Upravnim sudom održano je 14. veljače ročište povodom tužbe hrvatske braniteljice i doktorice znanosti Ljiljane Zmijanović protiv Ministarstva zaštite okoliša, a vezano uz imenovanje ravnateljice NP Krke Nelle Slavice. O ovom ročištu naš je portal i ranije izvještavao te isto ujedno i najavljivao pa se tako zna kako se radi o postupku koji je pokrenut zbog natječaja o imenovanju ravnateljice NP Krka, a koji je pak raspisan krajem 2018. godine.

Imenovanje Slavice prvi se puta odvilo u veljači prošle godine, a tijekom ljeta je odluka o njezinom izboru pravomoćno poništena na istom ovom splitskom Upravnom sudu. Nakon toga na scenu stupa resorni ministar Tomislav Ćorić, oglušuje se o pravomoćnu presudu pa Slavicu ponovno imenuje ravnateljicom. Zmijanović, međutim, ne diže ruke od istjerivanja pravde pa ponovno uslijeđuje tužba na Upravnom sudu u Splitu.

Na posljednjem ročištu Slavica se nije pojavila, ali je zato ondje nazočio opunomoćenik Ministarstva, Igor Vuković. Neposredno nakon započinjanja rasprave, sud je obznanio da je zaprimio zahtjev za izuzećem sutkinje za postupanje u predmetnom sporu, pa se shodno tome oglasio i Branimir Zmijanović, inače punomoćnik tužiteljice Ljiljane Zmijanović.

“Moje je mišljenje da, iako je tražiti izuzeće legitimno, radi se o gruboj zlouporabi procesnih ovlaštenja od strane Ministarstva i osobe koja ju predstavlja. Ovo tvrdim iz razloga što ne nalazim nikakvog utemeljenja izuzeću sutkinje. Gotovo je nestvarno, ali obzirom na dosadašnja iskustva u ovom sporu, ništa me više ne može iznenaditi. Osobno sam mišljenja da je ovaj manevar prvenstveno usmjeren na odugovlačenje postupka, a s kojim ciljem ili razlogom, mogu samo nagađati”, izjavio je Branimir Zmijanović za Braniteljski portal koji tvrdi i kako je NP Krka u provođenju inspekcijskog nadzora nad provedbom zapošljavanja ravnateljice Slavice, a povodom prijave Ljiljane Zmijanović, također tražilo izuzeće višeg inspektora državnog inspektorata, ali je taj zahtjev odbijen.

Nella Slavica je zatražila izuzeće višeg državnog inspektora i to je odbijeno. Očito postoji zajednički interes ravnateljice Slavice i ministra Ćorića da na snazi opstane ovo nezakonito Rješenje o imenovanju, a upravo u tom interesu nalazim očiglednu sinkroniziranost  postupanja Slavice i ministra Ćorića. Ako tu nema logičke povezanosti, koju očito motivira interes, ne znam gdje bi našli očitiji primjer. Zašto ministar Ćorić traži izuzeće sutkinje i s kojim motivom?  Zašto se tražilo izuzeće višeg državnog inspektora i s kojim motivom?”, retorički se pita Zmijanović, dodajući da je ovaj postupak iznjedrio nove kategorije bodovanja ministra Ćorića, kao što su entuzijazam, dojam, ugodna osoba i tako dalje.



“Opravdano mogu promišljati kakvi su to kriteriji koji zadovoljavaju ministra, po kojim to ugodama,  entuzijazmima i dojmovima bi trebalo nastupati ili postupati” izjavila je pak Zmijanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI