NOVI ZELAND UKIDA GOTOVO SVA OGRANIČENJA! Nema više cijepljenja protiv Covida-19, nošenja maske i obveznog testiranja turista

Screenshot

Novi Zeland više ne brine o tome da će se puno ljudi zaraziti koronavirusom? Naime, kako je u ponedjeljak objavila premijerka Jacinda Ardern, posjetitelji te zemlje više se neće morati cijepiti protiv Covida-19.

Ukinut će se i obveza nošenja maske, osim u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za njegu starijih osoba.

“Vrijeme je da okrenemo stranicu u našem upravljanju Covidom-19 i živimo bez izvanrednih mjera koje smo ranije koristili”, rekla je Ardern.

Podsjetimo, Novi Zeland je u ožujku 2020. zatvorio granice za gotovo sve, a ponovo ih je u potpunosti otvorio u srpnju ove godine.

Premijerka je istaknula i kako više neće biti obavezno testiranje turista po dolasku u zemlju kao i petog dana boravka.



“Ostale promjene, koje na snagu stupaju od 23,59 sati, uključuju samo obvezu sedmodnevne izolacije za one koji su pozitivni na Covid-19. Kontakti u kućanstvu više se neće morati izolirati, već će se svakodnevno testirati”, naglasila je Ardern.

Novi Zeland, zemlja od oko pet milijuna stanovnika, od početka pandemije je prijavila više od 1,7 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je gotovo 2000 rezultiralo smrtnim ishodom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI