Novo istraživanje pokazalo kako je građanima dosta HDZ-a

screenshot

RTL Televizija danas je objavila nove rezultate Crodemoskopa, istraživanja koje iz mjeseca u mjesec donosi rejtinge političkih stranaka i političara. Istraživanje za mjesec srpanj itekako je interesantno, a kako stvari stoje, vladajućima se baš i ne piše najbolje.

HDZ-ov rejting pada

Prema najnovijim istraživanjima, i dalje najveću potporu uživa HDZ, no u odnosu na prošli mjesec, HDZ je zabilježio pad, a trenutno ih podržava 25,5 posto građana. SDP-pak s druge strane, jako dobro stoji nakon odličnih izbornih rezultata u svibnju, pa tako ponovo bilježe porast rejtinga u odnosu na prošli mjesec. Za sada ih podržava 21,5 posto građana.

Porast bilježi i Nezavisna lista Mislava Kolakušića, koja se trenutno pozicionirala kao treća politička opcija sa 7,2 posto podrške. Na četvrtom mjestu nalazi se Most, koji uživa podršku 4,7 posto građana, a i njihov je rejting ovog mjeseca u porastu.

Nedavni raskol u Živom zidu ovu je stranku bacio na peto mjesto što se političkih preferencija tiče. I ovog mjeseca bilježe pad, a trenutno ih podržava 4,3 posto građanaNezavisne za Hrvatsku podržava 4,3% građana, dok Hrvatsku seljačku stranku podržava 3,3 posto Hrvata, što znači da i oni bilježe porast rejtinga.



Dobro stoje i Plenkovićevi koalicijski partneri iz HNS-a. Naime, i njihov je rejting porastao, pa sada za njih ‘navija’ 3,2 posto građana.

Kolinda i dalje najpozitivnija političarka

Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović i dalje je u očima javnosti najpozitivnija političarka, a iako bilježi pad popularnosti u odnosu na lipanj, predsjednicu podržava 12,2 posto građana. Na drugom mjestu s 11,1 posto potpore (također u padu u odnosu na lipanj) je premijer Andrej Plenković, dok bivši šef SDP-a i predsjednički kandidat Zoran Milanović uživa podršku 5,9 posto građana.

Milanoviću je rejting porastao, baš kao i Ivanu Pernaru koji se na listi najpozitivnijih političaran nalazi na četvrtom mjestu s 4 posto podrške, dok je na petom mjestu Mislav Kolakušić s 3,7 posto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI