NOVO NEVJEROJATNO OTKRIĆE U SLUČAJU RIMAC! Malenica otkrio što se događa

Goran Stanzl/PIXSELL

Dvoje djelatnika Ministarstva uprave i pravosuđa koji su uključeni u proširenje istrage protiv bivše kninske gradonačelnice, i državne tajnice u tom resoru Josipe Rimac prema riječima ministra Ivana Malenice više nisu članovi Državne ispitne komisije.

“Od USKOK-a smo zatražili informacije o proširenju istrage i uključenosti zaposlenika Ministarstva uprave. Sukladno dobivenim informacijama poduzimamo daljnje aktivnosti. Te osobe više nisu članovi Državne ispitne komisije. Dvoje djelatnika Ministarstva uprave je uključeno u proširenje istrage”, izjavio je Maleica.

Dodao je da su formirali povjerenstvo koje bi trebalo definirati njihovu ulogu u tome, a to povjerenstvo donijeti će odluke temeljem Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Malenica je uz ostalo objasnio kako načelnica iz njegova ministarsta Terezija Marić ne radi više u Državnoj izbornoj komisiji, ali unatoč tome nije dobila otkaz. Kao što je poznato USKOK je nedavno proširio istragu protiv Rimac kao prvookrivljene te još 17 suokrivljenika koje se tereti za trgovanje utjecajem, poticanje na trgovanje utjecajem, davanje mita za trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti. Sumnja se da se 11 okrivljenih obraćalo donedavnoj državnoj tajnici kako bi im ishodila uspješno polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu uprave, a Rimac se potom obraćala ispitivaču u istom ministarstvu te je on skupa s jednim članom državne komisije osiguravao prolazak na ispitu, tako što je pojedinim kandidatima uz ostalo pribavljao pitanja prije polaganja ispita.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI