Novo pismo Ressleru: “Mladi lave pođi sa mnom među ljude – Hrvatska nije Bruxelles”

screenshot

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić, koji je prvi na listi Živog zida za euroizbore, napisao je otvoreno pismo prvom HDZ-ovcu na listi Karlu Ressleru.

Lukanić na Facebooku piše:

Dragi mladi lave, iskaču mi naslovi po portalima gdje kažeš da ćeš sa svojom ekipom pružiti mladima perspektivu. Dužan sam reagirati. Oprosti il’ zamjeri. Kako stvari stoje, sretat ćemo se u hladnim Briselskim hodnicima. Među većinom tvoje kaste birokrata. Hladnima kao i sami hodnici.

Čuti iz usta HDZ-a da ćete se zalagati za mlade, u meni budi osjećaje brige. Brige jer je vaša briga za mlade, de facto, guranje istih u propast. To što vi govorite je čista blasfemija. Dati HDZ-u u ruke najpotentniji sloj društva za mene znači oprostiti se sa društvom uopće.

Raselili ste stotine tisuća ljudi diljem svijeta. Ako ih pitate zašto su otišli (molim te pitajte ih), odgovoriti će većinom složno: atmosfera u društvu. Nepotizam. Korupcija. Klijentelizam. To se jednostavnim riječnikom zove HDZ. Okupirali ste institucije, tvrtke, škole, vrtiće. Ljudima je dosta. No, gle začudo, vama nije.



U predizbornom programu za prošle Europarlamentarne izbore (2014.) mlade ste naglasili kao društveni sloj koji treba vašu posebnu pažnju. Kakva prevara….. Dobili ste izbore. Povjerenje naroda. Povjerenje mladih. I umjesto da im pomognete da dostojno žive u svojoj domovini vi ste ih …? Otjerali ste ih! Više od 350.000 od tih izbora do danas. Pokosili ste zlatnu rosu Hrvatskog naroda žustrije nego bilo koji ratni vihor ovih prostora (imadoste opaku konkurenciju).

Kada bi apel imao smisao, apelirao bih da vas nema. Kada bi se moral cjenio, ne bi vas bilo. Kada bi rezultati rada bili mjerilo sposobnosti, dobili biste negativnu ocjenu. Kada ne biste mrkvom i batinom animirali svoje poslušnike da glasuju za vas, ova zemlja bi procvala.

Pozivam te, dragi mladi lave, pođi sa mnom pred naše ljude. Odvesti ću te u prazno selo, pred puste ambare. Vidjet ćeš tužna roditeljska lica. Majke bez sinova. Polja bez seljaka. Kada se maknemo iz urešenih salona, vidjet ćeš stvarnost. Vidjet ćeš posljedice djelovanja stranke koja je zavela naš narod kao ni jedna do sada. Svog HDZ-a. Možda ti srce zaigra. Možda shvatiš. Shvatiš da Hrvatska nije Brisel, nego Bjelovar. Nije Strasbourg, nego Sisak. Ako, ipak, odlučiš zastupati Briselske interese, podržat ću te u namjeri da promijeniš državljanstvo.

Znamo i ti i ja da su mladi okrenuti s razlogom Živom zidu. Prepoznali su tko radi štetu, a tko je na njihovoj strani. Budimo iskreni jedan prema drugome. Nepotrebna je demagogija. To je pročitana priča. Čisto sumnjam da im možete ponuditi išta bolje nego ste im do sada nudili.

Pozdravljam te, na kraju, kao pripadnika upravo najpotentnijeg sloja društva u Hrvatskoj. Pripadnika i moje generacije. Ispred stotina tisuća naših prijatelja i susjeda koji više ne žive ovdje. Znaj da je ovo NAŠA ZEMLJA HRVATSKA i da smo dužni braniti ju od svakog zla.

Do sučeljavanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI