Novoizabrani gradonačelnik Stanivuković: Koristit ću moj autoritet da Banja Luka opet bude i ćirilićna!

Novoizabrani gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković  u par dana koliko je i službeno prvi čovjek ovog grada već je povukao prve političke poteze.

Stanivukoviću se već spočitava da jeftinim populizmom pokušava prikriti činjenicu da nema konkretno rješenje za probleme koji već godinama muče Banja Luku, piše Klix.ba. Uz to, jedan je od rijetkih gradonačelnika koji nemaju podršku u gradskoj skupštini.

Interes javnosti izazvala je i njegova objava na društvenoj mreži Facebook u kojoj kaže da će Banja Luka “ponovno biti i ćirilična”.

“Banja Luka će opet biti i ćirilićna. Danas sam, kao simbol svoje velike želje da što više sačuvam naše pismo, poklonio drvenu azbučnu tablu predsjedniku humanitarnog udruženja ‘Bastionik’ Predragu Adamoviću. Kao gradonačelnik donio sam još jednu naredbu koja se odnosi na našu ćirilicu, a to je da su od danas svi službeni kanali digitalne komunikacije Grada na društvenim mrežama napisani u našem pismu, što do sada nije bio slučaj”, napisao je Stanivuković – na ćirilici.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI