NOVOSTI IZ UKRAJINE: U Slobožanščini prevlast Ukrajinaca, ruske snage napadaju civilnu i vojnu infrastrukturu

Foto: Ilustracija/Pixabay

Ukrajinsko ministarstvo obrane u priopćenju je navelo nove informacije o ruskoj invaziji.

“Od početka dana neprijatelj je pregrupirao svoje trupe i ispalio projektile i bacao bombe iz zraka. Koriste sabotažne i izviđačke timove za napad na civilnu i vojnu infrastrukturu.

Nastavljaju se obrambene borbe u regiji Sivers’kyi kako bi se spriječilo napredovanje neprijatelja prema glavnom gradu iz sjeveroistočnog smjera”, piše u priopćenju.

Iz ministarstva u priopćenju navode i kako su u predgrađu Černihiva također uočene neprijateljske trupe koje su se pokušale probiti, no ukrajinski vojnici su ih uništili.

“Na ostalim područjima tenkovske i mehanizirane postrojbe Oružanih snaga Ukrajine, uz potporu zrakoplova i topništva, nastavljaju voditi obrambene borbe na okupiranim granicama”, također stoji u objavi.



Ukrajinske snage uništile su i ljudstvo i vojnu opremu ruskih okupatora u Slobožanščini, ističe se.

“Kijevske obrambene snage nastavljaju braniti grad. Poduzimaju se aktivne mjere da se indentificiraju i unište neprijatelji koji ignoriraju sve norme međunarodnog humanitrarnog prava i prerušavaju se, oblačeći ojnu uniformu Oružanih snaga, Nacionalne garde i Nacionalne policije Ukrajine kako bi se infiltrirali u Kijev”, dodaju.

“Naša obrana smanjuje moral neprijatelja i njegovu želju da pobijedi. Zabilježeni su slučajevi dezerterstva i dobrovoljnog zarobljavanja cijelih postrojbi. Pobjeda će biti naša!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI