NOVOSTI IZ ZDRAVSTVA: Kreće se u obnovu infrastrukture, riješit će se i problem lista čekanja

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je govorio o novostima iz hrvatskog zdravstvenog sustava. Ističe kako će biti obnove u zdravstvenoj infrastrukturi, ali najavljuje i novosti oko lista čekanja.

“U okviru Plana oporavka i Fonda solidarnosti krećemo s izvođenjem određenih radova na obnovi infrastrukture”, kazao je.

“Neke bolnice, tipa Merkur, će se izmjestiti i to će nam smanjiti ondašnje kapacitete koje smo imali za liječenje covid-bolesnika”, dodao je.

“Zatraženo je otvaranje novih termina za dijagnostičke pretrage, a prioritetne liste će se proširiti i na dijagnostičku obradu”, najavio je Beroš.

“Ova administracija je odlučila, koliko je to moguće nakon pandemije, riješiti liste čekanja. To ne ide lako ni jednostavno, no nekoliko parcijalnih informatičkih sustava objedinili smo i oni sad fluentnije funkcioniraju”, kazao je.



“Prioritetne liste širimo i na dijagnostičku obradu. Očekujem da će u prvoj polovini 9. mjeseca i taj novi sustav onkouputnice zaživjeti, da svi oni koji sumnjaju na onkološku bolest dobiju termin u roku tri tjedna”, dodao je.

Komentirao je i situaciju vezanu uz koronavirus.

“Imamo nove podvarijante. NNOVOe znamo kakvo će biti njihovo ponašanje. Za sada znamo da su zaraznije, ali manje opasne. No činjenica da u prosjeku 11 osoba dnevno u zadnjih 7 dana umire s covidom ili od covida apsolutno nije dobra”, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI