‘OBA SU PALA’! HDZ I SDP ODNIJELI POBJEDE NA SJEVERU ZEMLJE: Teškaši hrvatske politike doživjeli teške poraze u drugom krugu

Drugi krug lokalnih izbora donio je promjenu vlasti na sjeveru zemlje, točnije u Varaždinskoj županiji.

HDZ je nakon gotovo 20 godina osvojio Varaždinsku županiju te će novi župan biti Anđelko Stričak koji je, prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, nakon 100 posto obrađenih mjesta dobio 28.002 glasova birača, a njegov protukandidat, dosadašnji župan Radimir Čačić, 26.181 glas.

Stričak, kojeg su u kandidaturi podržali HSLS i HSU, pobjedu je nazvao povijesnom.

“Povijesni rezultat”

“Nastavljamo istim tempom. Na prvom mjestu su nam investicije, želimo da se u Varaždinskoj županiji svi dobro osjećaju, svaki naš građanin, pripadnici nacionalnih manjina, stranci na privremenom radu”, kazao je Stričak.

Rekao je kako je dosad kao zastupnik u Hrvatskome saboru dobro surađivao sa svim načelnicima i gradonačelnicima u Varaždinskoj županiji.



“Do sada smo igrali za klubove, a od sutra igramo za reprezentaciju zvanu Varaždinska županija”, poručio je Stričak.

Čačić razočaran

Radimir Čačić, kandidat Reformista i Umirovljenika, vjerojatno se nije nadao ovakvom ishodu jer je nakon objave rezultata rekao da su ankete Reformista pokazivale razliku od pet posto u njegovu korist.

“Mi smo naviknuti na tijesne rezultate, veseli nas u drugom krugu izbora da smo pobijedili u dvije velike općine, Trnovec i Jalžabet. Izlaznost je mala, ali demokracija je demokracija, bez obzira kakva je izlaznost vi morate pobijediti”, kaže Čačić.

Osim izlaznosti, razlog gubitka izbora vidi i u neizlasku SDP-ovih birača.

Kraj i za Čehoka

Tijesnoj je bilo i u samom sjedištu županije gdje je za varaždinskog gradonačelnika pobijedio je SDP-ov Neven Bosilj.

Bosilj je uspio pobijediti aktualnog gradonačelnika Ivana Čehoka za manje od 200 glasova. Bosilj je osvojio 8249 glasova, a Čehok 8080 glasova.

Čehok čestitao je Bosilju i Stričaku na pobjedama, a svoj rezultat vidi kao trend promjena koji je zahvatio čitavu Hrvatsku.

“Često je promjena gora od onoga što sada imamo”, rekao je Čehok za eVaraždin.

Ujedno je na svom Facebook profilu dao zanimljiv komentar izbora napisavši: “Oba su pala”.

Spas za Batinića

Ipak, jedan je kandidat uspio obraniti svoje mjesto gradonačelnika, a riječ je o Miloradu Batiniću, bivšem HNS-ovcu, koji kao nezavisni ostaje na čelu Ivanca.

HNS se uspio održati na vlasti i u Lepoglavi gdje je svoj mandat potvrdio Marijan Škvarić.

Dragica Ratković iz HSLS, uz podršku HDZ-a je ostala gradonačelnica Varaždinskih Toplica

Facebook Comments

Loading...
DIJELI