Obersnel opet protiv Plenkovića! Stao u obranu riječkog ugostitelja i uzvratio udarac

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u otvorenom pismu premijeru Andreju Plenkoviću u ponedjeljak je napisao da pogrešna objava jednog ugostitelja na društvenim mrežama, koju je relevantna politika već osudila, “nije nešto za što se očekuje premijerova reakcija kakvu je pokazao danas”.

Obersnel je reagirao na današnju izjavu Plenkovića o slučaju ugostitelja iz Rijeke koji je poručio članovima HDZ-a da nisu dobrodošli u njegov lokal.

“Da je gospodin iz ta ‘Tri majmuna’ rekao: U kafić ne mogu Srbi, ne smiju doći Židovi, Romi, pripadnici Armade, SDP-ovci – digla bi se takva halabuka da bi Hrvatska treštala od toga. Ali, ako se kaže ne mogu doći HDZ-ovci – to je ništa. Čak se traže opravdanja – pa to je ok…”, prokomentirao je Plenković i zaključio :”To se zove diskriminacija, rasizam, a idući korak je fašizam”.

“U Rijeci nema ni rasizma ni fašizma u modelu u kojem ga Vi prikazujete”, istaknuo je Obersnel.

Nešto ranije danas prije ovih oštrih riječi premijera Obersnel je također poslao otvoreno pismo u kojem je premijera kritizirao i prozvao jutrošnjeg napada na novinare te korištenje teških riječi i prijetnji.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI