OBILJEŽAVANJE DANA REPUBLIKE SRPSKE: Iako ga je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, obilježit će se defileom ulicama Istočnog Sarajeva

Foto: Cropix

Iako je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim Dan Republike Srpske, taj se dan ipak prigodno obilježava. Svečanost je počela još u nedjelju u Banja Luci, a u ponedjeljak će se prvi put u povijesti upriličiti defile na ulicama Istočnog Sarajeva.

Iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida tražili su hitnu reakciju međunarodne zajednice i  vlasti BiH. Naveli su kako je previše bolno da se 9. siječnja obilježava nadomak Sarajeva, grada koji je bio pod opsadom najduže u modernoj povijesti.

Obilježavanje Dana Republike Srpske izazvalo je reakcije političara iz Federacije BiH koji su najoštrije osudili obilježavanje ovog datuma.

Podsjetimo, u Kulturnom centru Banski dvor u Banja Luci u nedjelju je u sklopu obilježavanja neustavnog “Dana Republike Srpske” 9. siječnja upriličena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima pa se tako na tom popisu našao i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Na svečanoj akademiji u Banja Luci, Milorad Dodik govorio je o secesiji Republike Srpske. Dodao je da narod Republike Srpske ima pravo na to.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI