OBILJEŽEN DAN LOGORAŠA I OBLJETNICA RAZMJENE LOGORAŠA U TEPLJUHU: Turudić: ‘Ostaju sjećanja na sve suborce i supatnike koji su na najsvirepiji način mučeni i ubijeni’

Izvor: HDLSKL SDŽ

U Kninu su u subotu obilježeni Dan logoraša i obljetnica razmjene logoraša u Tepljuhu u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Okupljeni su položili vijence i zapalili svijeće kod Stare bolnice u Kninu i prisjetili se logoraša, zatočenih hrvatskih branitelja i civila koje su srpske paravojne formacije tijekom Domovinskog rata dovodile u kninski logor.

“Torture kojima smo kao logoraši svjedočili nažalost i dan danas ostaju duboko urezane u naša sjećanja, kao i sjećanja na sve suborce i supatnike koji su na najsvirepiji način mučeni i ubijeni”, istaknuo je Ivan Turudić, predsjednik splitsko-dalmatinske podružnice te udruge.

Uz predsjednike podružnica udruge, na obljetnici su prisustvovali izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Jozo Šerić, gradonačelnik Knina Marijo Čačić te gradonačelnik Gline Ivan Janković.

Treba napomenuti kako je otac gradonačelnika Gline bio jedan od zarobljenika.



Izaslanstvo je položilo vijence i zapalilo svijeće i kod spomenika pobjedi “Oluja 9″” u Kninu u spomen svim hrvatskim braniteljima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI