OBILO MU SE U GLAVU: Prijetio Pupovcu da će mu začepiti usta jednom za sva vremena

Zbog prijetnji Miloradu Pupovcu 19-godišnji Marin iz okolice Đurđevca proglašen je krivim te je osuđen na “pridržaj izricanja maloljetničkog zatvora”, s time da bi u zatvor mogao ići ako u iduće tri godine godine počini novo kazneno djelo, javlja portal danica.hr.

Osim toga, izrečena mu je i odgojna mjera pojačane brige i nadzora, Pupovcu i SNV-u se mora ispričati pisanim putem, a također mora uključiti u psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade.

Prethodno je bio prekršajno kažnjavan zbog prijetnje policiji.

Mladić je, još kao maloljetnik u pet navrata prijetio Pupovcu, potom i SNV-u. Imao je tada 17 godina, što mu je ipak olakšalo situaciju na sudu.

Prvo je na Pupovčev mail poslao poruku “dok smo živi mi domoljubi i branitelji uklonit ćemo prvo političare, pa zatim vas četnike dosta je bilo je… u zdrav mozak”, a potom mu je kasnije čestitao godišnjicu Oluje zaprijetivši političaru da će mu “strgat noge”.



Prijetnje je ponovio kasnije, tada je poručio da će Pupovcu “začepiti usta jednom za sva vremena”, da bi prijetnje potom u dva navrata uputio i na mail SNV-a.

Na sudu je priznao svoja nedjela, a nije mogao objasniti zašto je slao poruke. Kaže, “jednostavno mu je tako došlo”.

Prema informacijama Danice, mladić se u međuvremenu zaposlio, danas radio kao kuhar i kaže da se smirio.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI