OBITELJSKI LIJEČNICI U PROBLEMIMA: ‘Čitavo radno vrijeme svelo nam se na rad preko telefona’

Screenshot N1

Ravnatelj Doma Zdravlja Zagreb Zapad Miroslav Hanževački komentirao je iskustvo liječnika obiteljske medicine s novim mjerama Ministarstva zdravstva.

Poseban izazov zadaje im nova uputa ministra Vilija Beroša da kontaktiraju sve pacijente starije od 65 godina koji se nisu cijepili.

Tvrdi kako je to uistinu sve veći izazov za svakog liječnika.


“Moramo to staviti u kontekst onog što je prije pandemije bilo često, da bi ljudi nazvali i računali da samo telefonom riješavaju stvari. Proteklih dana se naprosto zapravo pa sve radno vrijeme svelo na rad preko telefona, a još kad dodamo elektroničku poštu to stvara situaciju u kojoj svi timovi koji žele odgovoriti na sve upite, jedan značajan dio radnog vremena moraju izdvojiti”, rekao je Hanževački.

Ističe da svaki liječnički tim ima od 400, 500 pacijenata pa sve do 900 pacijenata starijih od 65 godina.“Primjerice, moja ordinacija ima 875 osoba starijih od 65 godina. Mi naprosto moramo se staviti u kontekst realne situacije, gdje imamo veliki broj novooktrivenih. Evidentno se suočavamo s izrazito ozbiljnom zarazom”, rekao je Hanževački u N1 Studiju uživo.

Napomenuo je i da ima primjera gdje se liječnici snalaze tako da angažiraju nekog administrativnog djelatnika koji se bavi papirologijom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI