‘OBITELJSKI RUČAK, A NITKO U KRVNOM SRODSTVU’: Nepoznati dobročinitelj počastio ručkom beskućnike u Rijeci

Foto: Ulične svjetiljke/FAcebook

Na Facebook profilu “Ulične svjetiljke”, prvom hrvatskom časopisu o beskućništvu i srodnim društvenim temama, objavljena je dirljiva priča.

Naime, nepoznati dobročinitelj za kojeg kažu kako samo znaju da se zove Marjan, prezime mu ne znaju, pa ni piše li mu se ime bez “i” ili bez “j”, počastio je ručkom sve korisnike projekta Uličnih svjetiljki u Rijeci.

“Jako skromno i jednostavno je objasnio da čita časopis i da se “našao” u nekim pričama i da nam svaka čast, tim ljudima i nama koji se njima bavimo. Dogovorili smo vrijeme, naš ljudina je odabrao mjesto i tako smo se danas okupili kao obitelj”, objavili su u nedjelju poslijepodne.


Kažu kako ni ne znaju kako izgleda Marjan jer on nije došao.

“Razbolio se pa nam se nije pridružio, no ručak nije želio otkazati. Kaže on: ‘Nisam bitan ja, bitni su ONI.’ Poslao je sina svoga prijatelja s novcem da podmiri račun”, dodaju.Korisnici su bili oduševljeni. “Ovo je više od ručka, ovo je svadbeno”, “Uuuu meni je ovo super, najdraže su mi školjke, samo sam ih posisao, i sad imam školjke za posaditi pšenicu”, “Ma stvarno je bilo super sve, da je i gore bilo, isto bi bilo super kad nas je netko tako lijepo ugostio,ima dobrih ljudi”, “Hvala da mi je nahranio djecu,uzela sam šta je ostalo još sinu za doma”, “Žao mi je da ga nismo upoznali, svaka mu čast”, neki su od njihovih komentara.

“Realno, skoro nismo ni znali šta jedemo ni kako se neka vrsta jela pravilno jede. On je želio za nas najbolje od najboljeg. I dobili smo najbolje, jer nema bolje kad ti netko potpuno nepoznat pokaže da dobrota nikad ne može usahnuti, bez obzira kakva vremena bila, makar i ‘posljednja’.”, zaključili su Uličnih svjetiljki.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI