OBJAVLJENA ŠOKANTNA DOKUMENTACIJA: Zadarskog župana optužili da je 90-ih do besvijesti kundakom puške pretukao hrvatske branitelje! Longin sve opovrgava

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Akcija mladih, zadarskog župana Božidara Longina prijavila je da je kao vojni policajac premlaćivao hrvatske vojnike, a sve to potkrijepili su navodnim dokumentima koji isto dokazuju.

Večernji list objavljuje dokumente navodne žrtve koji govore da je ozljede zadobio udarcima kundakom puške u glavu, vrat, leđa i prsa “greškom u postupanju pripadnika Specijalne vojne policije prilikom pritvaranja u Domu zrakoplovstva u Zagrebu”. Navedeno je kako je do ozljeđivanja došlo 9. prosinca 1991. godine, a u rukom napisanog teksta od strane žrtve, stoji kako je napade izvršio upravo Longin.

“Djela su šokantna jer se radi o pogreški o postupanju prema dvoje hrvatskih vojnika kojima su oni svjedočili, a zasniva se na tome da je Božidar Longin, tada ratni policajac, premlatio dvojicu hrvatskih vojnika, udarcima u glavu, prsa, vrat i leđa više od 50 puta, dok jedan od njih nije pao u nesvijest. To premlaćivanje počinjeno je pogreškom, pa se možemo zapitati kako su prolazili pripadnici suprotstavljene vojske ako je tako premlatio dva hrvatska vojnika”, rekla je Marijana Botić iz Akcije mladih.


O navodnim napadima oglasio se i Longin koji tvrdi kako je ponosan na svoju ulogu u Domovinskom ratu. “Podvale i konstrukcije kojima se današnja opozicija koristi u svrhu prljave predizborne kampanje samo pokazuje bezidejnost i ispraznost njihove politike.  Kada netko nema ni viziju ni program, onda se vraća 30 godina unatrag umjesto da gleda prema budućnosti. Svoju radnu energiju želim i dalje usmjeriti na budućnost i dobrobit građana. Nastavit ćemo, sigurno i dalje, razvijati Zadarsku županiju i stvarati bolje uvjete života svih naših stanovnika”, zaključio je.

Dokumente pogledajte ovdje!Opovrgnuo sve optužbe

Podvale i konstrukcije kojima se današnja opozicija koristi u svrhu prljave predizborne kampanje samo pokazuje bezidejnost i ispraznost njihove politike. Kada netko nema ni viziju ni program, onda se vraća 30 godina unatrag umjesto da gleda prema budućnosti. Svoju radnu energiju želim i dalje usmjeriti na budućnost i dobrobit građana. Nastavit ćemo, sigurno i dalje, razvijati Zadarsku županiju i stvarati bolje uvjete života svih naših stanovnika – odgovorio je župan Longin za Slobodnu Dalmaciju preko svoga glasnogovornika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI