OBJAVLJENO ŠTO JE PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ PREDALA TOMAŠEVIĆU: Sada se zna što je Bandićeva administracija ostavila iza sebe

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nagađalo se što je Jelena Pavičić Vukičević predala Tomislavu Tomaševiću tijekom primopredaje vlasti, a sada je i to poznato.

Na stranicama Grada Zagreba i službeno je objavljen primopredajni zapisnik, u kojemu se, između ostalog, nalazi financijsko izvješće Grada te izvješća 27 Upravnih odjela.

“Dobili smo 2000 stranica izvješća, trebat će nam neko vrijeme za to. Financijsko stanje nije dobro“, rekao je Tomašević ukratko ono što je Bandićeva administracija ostavila iza sebe.

To što je ostavila iza sebe sada će biti dostupno i javnosti. Kao što je napomenuo, radio se o iscrpnom dokumentu od 2000 stranica koji bi trebao dati uvid u stanje u Gradu.

Da stanje nije dobro, pokazala je i nedavna Tomaševićeva odluka o dizanju kredita u iznosu od 400 milijuna kuna koji je podignut kako bi se osigurala likvidnost grada.



Zapisnik o primopredaji sadrži:

1. Izvješće o obavljanju poslova iz djelokruga izvršne ovlasti u mandatu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, dipl. polit. i zamjenice gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević od 12. lipnja 2017. do 3. lipnja 2021.

2. Izjavu o fiskalnoj odgovornosti za razdoblje od 1. siječnja do 27. veljače 2021. za gradonačelnika Milana Bandića.

3. Izjavu o fiskalnoj odgovornosti za razdoblje od 28. veljače do 3. lipnja 2021. s prilozima (Upitnik o fiskalnoj odgovornosti za obveznike utvrđene u Registru proračunskih i izvanproračunskih korisnika za proračunsku godinu 2020., Plan otklanjanja slabosti i nepravilnosti za proračunsku godinu 2021., Izvješće o otklonjenim slabostima i nepravilnostima za proračunsku godinu 2021.,

4. Mišljenje unutarnje revizije o sustavu unutarnjih kontrola za područja koja su bila revidirana u 2020.

5. Pečat gradonačelnika Grada Zagreba (nije priložen)

6. Zapisnik o deponiranju potpisa Jelene Pavičić Vukičević kod javnog bilježnika.

7. Potpisni karton osobe ovlaštene za zastupanje Jelene Pavičić Vukičević.

8. Pregled ovlaštenika za potpisivanje naloga za plaćanje po svim računima otvorenim u ZABA.

9. Bilancu Grada Zagreba za razdoblje od 1. siječnja do 30. svibnja 2021.

10. Preliminarni izvještaj o ostvarenju prihoda i primitaka, izvršenju rashoda i izdataka Proračuna Grada Zagreba za razdoblje siječanj-svibanj 2021.

Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Zagreba za 2020., izvješća o izvršenju programa javnih potreba po djelatnostima, izvješća o izvršenju programa radova, izvješća o izvršenju programa financiranja udruga po područjima te izvješća o izvršenju programa sufinanciranja provedbe projekata udruga ugovorenih iz programa Europske unije, fondova Europske unije i inozemnih fondova u 2020.

Detalje zapisnika možete pročitati na ovom linku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI