OBLJETNICA OSNIVANJA HOS-a: SDP reagirao na izjavu Raosa koji je rekao ‘da nije bilo 10.4.1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske’

foto HINA/ Žaklina JURIĆ/ ik

Pripadnici IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban ispred spomenika poginulim suborcima u Domovinskom ratu u Splitu obilježili su godišnjicu osnivanja postrojbe polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Prisustvovali su ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a i umirovljeni pukovnik Marko Skejo, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić, bivši general HOS-a i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin te Matko Raos kao izaslanik potpredsjednika vlade i ministra branitelja Tome Medveda.

“Morate znati, da nije bilo 10.4.1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske”, izjavio je Raos.

SDP je osudio tu izjavu te pozivaju Vladu da se od te izjave ogradi.

Inače, 10. travnja 1941. proglašena je kvislinška Nezavisna Država Hrvatska.



“Nedopustivo je da se Domovinski rat i stvaranje današnje Hrvatske dovodi na bilo koji način u vezu sa zločinačkom NDH, koja je bila kvislinška tvorevina. Hrvatska, kao i cijela slobodna Europa, nastala je na temeljima i vrijednostima antifašizma, što je definirano našim Ustavom i na to trebamo biti ponosni”, poručio je Ranko Ostojić u priopćenju SDP-a.

“Ne možemo dopustiti niti tolerirati da ljudi koji predstavljaju ministra i Vladu imaju ovakav stav. Pozivamo ministra i Vladu da se ograde od ovog skupa i riječi njihovog izaslanika Raosa”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI