OBRAT? Tko zataškava pozadinu skandala u splitskom domu za umirovljenike?

Foto: Cropix

Epidemiolozi su zaprimili dojavu o stanju u Domu za starije i nemoćne u Splitu u ponedjeljak, nakon  čega su u roku od dva sata izašli na teren. Rezime je to onoga što se izreklo na konferenciji za tisak, nakon što su se saznali razmjeri katastrofe koju je prouzročio koronavirus u najvećem domu u Dalmaciji.

Priča koju je plasirala ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvu u Splitu Željka Karin ne poklapa se s onom glavne medicinske sestre iz Doma za starije i nemoćne u Splitu, koji je evakuiran zbog štićenika pozitivnih na koronu. Naime, medicinska sestra Đapić kazala je kako je kontaktirala splitske epidemiologe kada je posumnjala u pojavu virusa u domu, a kako je kazala prvi je kontakt uspostavljen 29.ožujka telefonom.

No, kako piše Večernji dotičnoj se nitko nije povratno javio, niti je itko reagirao na ovu situaciju, što je za ovaj medij potvrđeno uvidom u snimke zaslona sestre Đapić koja se i sama podvrgnula testiranju budući da se i sama ne osjeća dobro.

Glavni i odgovorni prvi čovjek Zavoda najavljuje izvide, nakon kojih će se sve detaljnije znati pa će shodno tome biti jasno tko će snositi odgovornost. No, propusta je očito bilo sa svih strana, i to do te mjere da su Splitom počele širiti glasine da je bez obzira na uhljebljenog ravnatelja, ovdje zakazao i lokalni stožer.

Facebook Comments



loading...
Loading...
DIJELI