OBULJEN KORŽINEK O PONAŠANJU SRPSKE STRANE: ‘Ovo nije nikakvo ni filološko ni stručno pitanje, ovo je političko pitanje’

Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek rekla je da odredbe srbijanskoga Zakona o kulturnom nasljeđu nisu ni filološko ni stručno, nego političko pitanje te da je ponašanje srpske strane neprihvatljivo.

“Ovo nije nikakvo ni filološko ni stručno pitanje, ovo je političko pitanje. Mi smo iznijeli svoj stav. Unošenje takvih odredbi u zakon potpuno je neprihvatljivo i mi ćemo na to reagirati”, istaknula je.

Dodala je da uz reakciju notom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, odnosno veleposlanstva, primijenit će se i drugi instrumenti koji stoje na raspolaganju ukoliko ne bude razumijevanja sa srpske strane da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo.

U četvrtak je srbijansko Ministarstvo kulture i informiranja priopćilo da se odredba Zakona o kulturnom nasljeđu po kojoj izdanja dubrovačke književnosti pripadaju i srpskoj i hrvatskoj kulturi temelji na znanstveno-metodološkoj dosljednosti koju je ustanovila srpska filološka škola prije 150 godina.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI