OČEKIVANA ODLUKA S PRISAVLJA: NO HRT-a predložio Saboru smjenu Kazimira Bačića, čeka se i službena potvrda

Igor Kralj/PIXSELL

Nadzorni odbor HRT-a većinom glasova u petak poslijepodne smijenio je glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, piše Jutarnji list.

Do 16 sati je kako doznaju od pet mogućih glasova na adresu predsjednika NO HRT-a Mladena Čuture pristigla tri glasa za pokretanje postupka za Bačićevo razrješenje, jasno je da će biti smjenjen bez obzira na ishod glasovanja preostale dvojice članova.

Bačić je u srijedu uhićen u USKOK-ovoj akciji zbog sumnji da je trgovao utjecajem i pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nosio mito.


Nakon što se danas do ponoći svi članovi NO HRT-a očituju o pokretanju postupka razrješenja, o svojoj odluci obavijestit će saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije koji nakon toga Saboru podnosi prijedlog za razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a.

Sve bi se trebalo održati iduće srijede a Sabor će potom na plenarnoj sjednici odlučivati o smjeni glavnog ravnatelja, imenovati v.d. ravnatelja HRT-a, a potom bi uslijedio i natječaj za novog ravnatelja HRT-a. 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI