OČEKIVANA ODLUKA TOMAŠEVIĆA: Smijenio je Upravno vijeće Polikline za mladež i traži inozemni nadzor

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik smijenit će Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i nad istim će biti pokrenut nadzor.

Podsjetimo, Poliklinika i njena ravnateljica Gordana Buljan Flander zatražili su sudsku zabranu pisanja o njima portalu H-alter, tj. nakladniku Udruzi za medijsku kulturu.

A upravo je portal H-alter objavio serijal tekstova koji je problematizirao rad Poliklinike.


“Kao prvo želim reći jasno i glasno mi da se mi kao gradska vlast protivimo ovakvoj praksi da bilo koja gradska ustanova, poduzeće ili ured sudskim putem traži zabranu kritičkog pisanja i izvještavanja. Naravno, postoje uvriježene prakse ako se nekog osobno okleveta, ali ova situacija da je neka gradska ustanova tražila privremenu mjeru zabranu pisanja je presedan. Drugo pitanje – na nacionalnoj razini – sama je presuda. Nikako ne možemo podržavati ovakve stvari, dapače protivimo se, kaže Tomašević i dodaje:

Smijenit ćemo u najkraćem mogućem roku članove Upravnog vijeća koji su ispred Grada Zagreba te ćemo imenovati nove članove. Prije nekoliko dana tražili smo od gradskog kontrolnog ureda da provede internu kontrolu poslovanja poliklinike. 

 

Potvrdio je Tomašević i da je privatnim kanalima dobio pritužbe na račun Poliklinike, prije mjesec i pol dana, kao i da se jutros čuo s ravnateljicom Gordanom Buljan Flander.

“S Buljan Flander sam se kratko čuo, a budući da nije u Zagrebu, sadržaj razgovora ne bih podijelio s javnosti. Ono što želim reći je da gradonačelnik ne smjenjuje ravnatelje, a novi članovi Upravnog vijeća će razmotriti cijelu situaciji i donijeti odluku.”

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI