OD NJEGA IMAJU VELIKA OČEKIVANJA: Stranačke kolege poručile da je najbolji izbor, no može li to opravdati?

Foto: Pixsell

Ivan Penava izabran je danas za novog predsjednika Domovinskog pokreta (DP) na stranačkom saboru u Zagrebu o čemu smo već detaljno izvjestili.

Bio je jedini kandidat i izabran je jednoglasno glasovima 133 nazočna člana.

Zamjenik predsjednika DP-a, Mario Radić, izrazio je zadovoljstvo izborom Penave istaknuvši da je on za DP najbolji izbor.

“Nama je naš bivši predsjednik isto bio dobar, ostvario je vrhunske rezultate. Mi se nadamo da će Ivan Penava biti na tom tragu”, dodao je Radić.

Radić je istaknuo da je Penava nosio najuspješniju listu u 5. izbornoj jedinici, član je kluba DP-a te da je bio također kandidat za gradonačelnika Vukovara.



Poručio je i kako ne očekuje daljnje osipanje članstva naglasivši da je DP-u zadnjih dana pristupilo oko 700 članova.

 

Član Predsjedništva DP-a Igor Peternel ističe da izbor Penave nije iznenađenje budući da je on bio jedini kandidat koji je prikupio potpise i izrazio želju da se kandidira.

„Teško je govoriti o tome hoće li bolje ili lošije voditi stranku, očekujem da je vodi dobro i uspješno i da ostvarimo dobre rezultate na izborima i da građane uvjerimo da su politike koje zastupamo ispravne”, rekao je.

Peternel je ocijenio da DP ima dosta ljudi koji su prepoznatljivi u javnosti.

Na pitanje o potencijalnoj suradnji s drugim strankama istaknuo je da će ona ići u smjeru suradnje s politički srodnim strankama. „Ono što HDZ danas jest – to je nešto što je nama neprihvatljivo i oni koji će u nama vidjeti partnere – morat će usvojiti one politike na kojima inzistiramo”, rekao je Peternel.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI