OD PONEDJELJKA HDZ POČINJE PADATI! Glavaš za Dnevno otkriva tajnu: Zašto Radić pobjeđuje u Osijeku?

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Rezultate lokalnih izbora u svojem Osijeku za naš je portal komentirao politički doajen Branimir Glavaš kojega rezultati zapravo niti nisu pretjerano iznenadili, ondje HDZ-ov Ivan Radić s osjetnom prednošću ulazi u drugi krug, dok na razini županije vodi Ivan Anušić.

”Na ove izbore utjecao je niz faktora, ali HDZ ima disciplinirano je članstvo i dovoljno je da svi idu u redu glasovati da bi im pobjeda bila zajamčena”, ocijenjuje naš sugovornik koji je rezultate kojima svjedočimo očekivao. Za HDZ su u Osijeku ovo povijesni rezultati, a Glavaš u drugom krugu također očekuje Radićevu pobjedu.

”Dosta je to velika razlika između njega i Mlinarevića i to za Mlinarevića neće biti dostižno u drugom krugu”, smatra Glavaš koji vjeruje kako je iza Radića trenutno stala jedna kobasica koalicija.

Iznenadio ga Zagreb

 

”Struktura stanovništva u posljednjih nekoliko godina u Gradu Osijeku se temeljito promijenila”, objašnjava Glavaš koji ne vjeruje da je Radić glasove privukao kao energičan mlad čovjek. ”Ne, nije to bitno, HDZ u Gradu Osijeku nikada nije imao problema sa biračima, ne bih još ni davao ocijene o budućem gradonačelniku to će pokazati vrijeme. Okolnosti u kojima se izbori odžavaju zadnjih godinu dana idu debelo u prilog strankama koje imaju jaku infrastrukturu, a HDZ jaku infrastrukturu i disciplinirano članstvo ima zadnjih 30 godina. Dovoljno je da izađu njihovi članovi i rezultat je uvijek solidan i dobar, ovaj puta je Radićev rezultat izvrstan, to nitko ne može osporiti. HDZ je doživio svoj vrhunac, od ponedjeljka to kreće prema dolje”, ocijenjuje Glavaš koji vjeruje kako će sljedeći izbori u Osijeku pokazati jednu sasvim drugačiju sliku.



”Od ponedjeljka slijedi slobodan pad HDZ-a i u Osijeku i u Osječko-baranjskoj županiji”, poručuje Glavaš kojega su rezultati u Zagrebu ipak iznenadili. ”Duga vladavina pokojnog gradonačelnika i također izmjena strukture stanovništva”, nabraja Glavaš razloge Tomaševićeva uspjeha te napominje kako bi pokojni Bandić prema njegovoj procjeni u drugi krug ipak ušao s prednošću.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI