OD PREOKRETA IPAK NIŠTA? USKOK objavio priopćenje o Kovačeviću iskazu! Na kraju ipak nije priznao? Evo što su poručili

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Iako se najavljivalo prema informacijama koji su stizale da će Dragan Kovačević priznati ono što su me stavlja na teret i zbog čega je tijekom dana davao iskazu u USKOK-u na vlastiti zahtjev čini se da od toga ipak nema ništa. Tako barem tvrde iz USKOK-a putem priopćenja.

Ostat će u pritvoru

“Zbog interesa javnosti te povodom brojnih upita novinara potvrđujemo da je okrivljenik (1969.) protiv kojeg je 8. travnja 2021. pokrenuta istraga, na vlastiti zahtjev danas u USKOK-u iznio dopunu obrane. Budući da nakon iznesene dopune obrane i nadalje postoji osnova na temelju koje je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu okrivljeniku odredio istražni zatvor, ovaj Ured neće predlagati njegovo ukidanje”, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Kovačeviću Uskok na teret stavlja optužbe za primanje mita u obliku dva stana i dva automobila kako bi svojem prijatelju Ivanu Širiću namjestio poslove s Janafom kojemu je tada bio na čelu. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je krajem prošlog tjedna jednomjesečni istražni zatvor.

Nova runda sutra



Kovačević je u Uskok doveden nakon neslužbenih informacija prema kojima je navodno odlučio sve priznati, no sudeći prema sadržaju Uskokova priopćenja ne čini se da su tužitelji dobili ono što su očekivali, odnosno njegovo priznanje kako je bilo najavljeno.

Ali sudeći po tome koliko dugo je danas boravio u prostorijama USKOK-a, on ima štošta za reći. Njegovo izlaganje pred istražiteljima sutra se nastavlja.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI