OD SVIH POLITIČARA SAMO DODIK BRANI MILANOVIĆA: ‘Način kojim se obraćaju predsjedniku susjedne države govori da Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regiji’

Dejan Moconja/VLM/PIXSELL

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik stao je u “obranu” hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića zbog “hajke i histerije”, koja se povela protiv njega nakon što je došao u posjetu BiH.

Dodik je rekao da histerija i teške riječi upućene ovih dana na Milanovićev račun pokazuju da bošnjačko političko Sarajevo ne može naći zajednički jezik ni s kim tko, kako kaže, slijepo ne podržava njihove stavove o unitarnoj BiH.

“Način i rječnik kojim se obraćaju predsjedniku susjedne države govori da Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regiji, jer da je, uvažili bi činjenicu da je Zoran Milanović predsjednik Republike Hrvatske, a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati”, kazao je Dodik, javlja Klix.ba.

Komentirajući Milanovićeve izjave koje je dao u brojnim izjavama za medije tijekom trodnevnog boravka u BiH, Dodik je rekao da predsjednik Hrvatske nije uvrijedio nikoga u BiH tko želi govoriti o činjenicama te da nitko nema pravo da o šefu jedne države, pri tom susjedne, koristi takve kvalifikacije.

“Nažalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrijebim neku težu riječ, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milijun Srba, pa se postavlja pitanje o kojem zajedničkom životu oni govore kada odu u inozemstvo, kada nisu u stanju živjeti ni s druga dva naroda u BiH, niti prva dva susjeda”, zaključio je Dodik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI