ODBIJEN ZAHTJEV ZA PONOVNO RAZMATRANJE SLUČAJA MALENE MADINE: Božinović: ‘Ja mogu kao ministar reći da je to tragedija. No, moja ostavka nije na stolu’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je Republika Hrvatska predala zahtjev za ponovno razmatranje slučaja obitelji malene Madine, panel Velikog vijeća Europskog suda za ljudska prava je to odbio. Tako je presuda da je RH povrijedila Madinino pravo na život postala pravomoćna.

Zbog toga Centar za mirovne studije (CMS) traži ostavku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Iz CMS-a su u utorak poslali priopćenje u kojem navode kako “Vlada Republike Hrvatske i premijer Andrej Plenković nakon ove snažne i konačne potvrde presude ne mogu više okretati glavu, već moraju hitno smijeniti odgovorne na čelu s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem”.

“Osim žurnog pronalaska i sakncioniranja izravnih počinitelja, ponovno zahtijevamo hitnu smjenu onih koji snose zapovjednu i političku odgovornost, odnosno glavnog ravnatelja policije Nikole Miline te načelnika Uprave za granicu policije i pomoćnika glavnog ravnatelja policije Zorana Ničena, kao i državne tajnice Terezije Gras uključene u pritiske na branitelje ljudskih prava te blokiranje neovisnih međunarodnih istraga”, ističu u CMS-u.

S druge strane, Božinović je u utorak rekao kako “njegova ostavka nije na stolu”.



“Ja mogu kao ministar reći, kao što sam kazao da je to tragedija. Da nas to sve pogađa. Provele su se određene istražne radnje, sud je zaključio to što je zaključio i mi moramo donijeti mjere kako bismo unaprijedili sustav. Moja ostavka nije na stolu”, zaključio je Božinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI