ODBIJENA ŽALBA OCA MONSTRUMA S PAGA: Potvrđena kazna od 30 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva djece

facebook/screenshoot

Žalbu optuženog oca s Paga koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva svoje četvero djece u dobi od tri, pet, sedam i osam godina odbio je Vrhovni sud Hrvatske u trećem stupnju. Protiv te presude 56-godišnjak više nema pravo žalbe, a time je potvrđena kazna dugotrajnog zatvora od 30 godina, piše Jutarnji list.

Osim zatvorske kazne izrečena mu je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koja će se provoditi u okviru zatvorskog sustava i može trajati do prestanka izvršenja zatvorske kazne, u koju mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 28. veljače 2019. godine.

Podsjetimo, otac je 28. veljače 2019. godine ujutro uzeo jedno po jedno dijete iz kreveta u kojima su spavali. Bacio ih je s terase visoke gotovo pet metara na betonsku podlogu u dvorištu. Djeca su bila ozlijeđena. Jedno je dijete zadobilo teške i po život opasne ozljede, a jedno dijete teške ozljede.


Kao otegotna okolnost cijenjena je dosadašnja osuđivanost zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava. Kao olakotna okolnost optuženiku je cijenjeno njegovo priznanje, izraženo žaljenje te bitno smanjena ubrojivost koju nije skrivio. Utvrđen je psihoorganski sindrom uzrokovan organskim činiteljima (oštećenje moždanih funkcija) zbog čega optuženik ima trajno oštećenje psihičkih funkcija i oscilacije u psihičkom stanju. Narušeno mu je i fizičko zdravstveno stanje. Kaznena djela ostala su u pokušaju.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI